Lipsa micului dejun creşte riscul de deces
Foto: straus.md

Lipsa micului dejun creşte riscul de deces
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un grup de cercetători de la Universitatea Iowa din SUA şi Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Wuhan din China a ajuns la concluzia că persoanele care nu iau niciodată micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87 la sută de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă în fiecare dimineaţă, potrivit agerpres.ro.

Acest studiu este primul de acest tip care analizează impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare, după cum a subliniat Wei Bao, profesor asociat la Universitatea Iowa, coautor al cercetării. Obiceiul de a sări peste micul dejun a reprezentat totodată un indicator comportamental al stilului de viaţă nesănătos, cei care nu mănâncă dimineaţa „având mai multe riscuri să fie supraponderali, mari consumatori de alcool, foşti fumători, cu un nivel ridicat de colesterol, un venit redus şi o alimentaţie precară'“, a adăugat Bao.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial - 17,9 milioane de decese, reprezentând 31 la sută din numărul total de decese la nivel mondial.

Citit 1434 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.