Lipsa micului dejun creşte riscul de deces

Lipsa micului dejun creşte riscul de deces

straus.md
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un grup de cercetători de la Universitatea Iowa din SUA şi Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Wuhan din China a ajuns la concluzia că persoanele care nu iau niciodată micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87 la sută de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă în fiecare dimineaţă, potrivit agerpres.ro.

Acest studiu este primul de acest tip care analizează impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare, după cum a subliniat Wei Bao, profesor asociat la Universitatea Iowa, coautor al cercetării. Obiceiul de a sări peste micul dejun a reprezentat totodată un indicator comportamental al stilului de viaţă nesănătos, cei care nu mănâncă dimineaţa „având mai multe riscuri să fie supraponderali, mari consumatori de alcool, foşti fumători, cu un nivel ridicat de colesterol, un venit redus şi o alimentaţie precară'“, a adăugat Bao.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial - 17,9 milioane de decese, reprezentând 31 la sută din numărul total de decese la nivel mondial.

Citit 799 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 18:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro