Lege pentru combaterea obezităţii infantile

Lege pentru combaterea obezităţii infantile

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Tentaţiile nesănătoase ar putea fi îndepărtate prin lege din calea copiilor. O lege pentru combaterea obezităţii infantile, fenomen aflat în creştere, vrea să oblige marile magazine să nu mai expună aproape de casele de marcat destinate familiilor prăjituri, chipsuri şi băuturi acidulate.

Autorii proiectului spun că propunerea legislativă este menită să protejeze copiii împotriva dulciurilor şi a alimentelor nesănătoase. Iniţiativa mai prevede faptul că în fiecare supermarket sau hypermarket va trebui să existe cel puţin o astfel de casă de marcat pentru familii. Alimentele nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor sunt cele cu conţinut mare de zaharuri, precum prăjiturile, bomboanele sau acadelele, alimentele cu conţinut mare de grăsimi cum ar fi pizza, produse de tip patiserie sau cartofii prăjiţi, alimentele cu coţinut mare de sare - chipsuri, biscuiţi, covrigei săraţi sau alune, dar şi băuturile răcoritoare. Aceste alimente ar putea fi interzise pe rafturile de pe lângă casele de marcat, evitând astfel situţiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de produse de către părinţi.

Autorii proiectului arată că România se află pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă, iar procentul copiilor cu diabet de tip II este în creştere alarmantă.

Citit 1053 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 01:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro