Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un tratament inovativ aduce speranţe noi femeilor diagnosticate cu cancer mamar, conform unui material publicat de curând de către Press Association. Este vorba despre ribociclib, un medicament care adăugat la terapia hormonală standard a dus la rezultate excepţionale, printr-o creştere semnificativă a speranţei de viaţă a pacientelor aflate la premenopauză, care suferă de forme avansate ale bolii. Un studiu coordonat de dr. Sara Hurvitz de la Universitatea California din Los Angeles a fost realizat pe un grup de 672 de femei aflate la premenopauză, cu vârsta mai mică de 59 de ani, care au o formă avansată de cancer mamar HER2 negativ. Participantele la studiu au primit fie ribociclib, fie un placebo. Toate participantele la experiment au primit terapie hormonală împotriva acestui tip de cancer. După 42 de luni, 70% dintre femeile care au primit terapia combinată sunt încă în viaţă, prin comparaţie cu 46% din grupul celor care au primit doar terapia hormonală. Astfel, riscul de deces a scăzut cu aproximativ o treime faţă de grupul tratat doar cu terapia hormonală standard, conform studiului prezentat cu ocazia întrunirii anuale a Asociaţiei Americane pentru Oncologie Clinică de la Chicago.

Citit 873 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2019 19:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro