Tratamentul fără interferon va fi extins

Tratamentul fără interferon va fi extins
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentantul CNAS, Roxana Radu, a anunţat că începând cu noul contract cost-volum vor beneficia de tratamentul fără interferon şi pacienţii care au fibroză F0, adică cei cu hepatită în fază incipientă, şi că începând cu acest an vor primi tratament şi adolescenţii cu vârste între 12 şi 18 ani, informează mediafax.ro.

Reprezentantul CNAS a declarat în cadrul aceluiaşi eveniment şi faptul că, începând cu acest an, acces la acest tip de terapie vor mai avea şi pacienţii care nu au răspuns la tratament cu terapiile cu antiviralele cu acţiune directă. Roxana Radu a concluzionat spunând că se fac eforturi serioase de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a nu exista nicio pauză între actualul contract şi începerea noului contract. Actualul contract cost-volum va expira la sfârşitul lunii august.

Tratamentul fără interferon este considerat o adevărată revoluţie în terapiile pe care medicii le au la dispoziţie pentru tratarea hepatitei C. Faţă de terapiile disponibile până în urmă cu doar câţiva ani, care se întindeau pe perioade lungi de timp, erau foarte toxice pentru organism şi aveau doar o eficienţă moderată, tratamentul cu interferon are mult mai puţine efecte adverse, este mai uşor de urmat şi asigură o rată de vindecare de aproximativ 98 la sută.

Citit 905 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.