Un urmărit penal, propus pentru şefia Casei Naţionale de Sănătate

Un urmărit penal, propus pentru şefia Casei Naţionale de Sănătate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, l-a propus marţi, 23 iulie 2019, la șefia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe Vasile Ciurchea (foto), în locul lui Răzvan Vulcănescu. Propunerea a fost acceptată şi semnată de premierul Viorica Dăncilă.

Ciurchea este anchetat de DNA chiar pentru nereguli în privinţa sistemul informatic al CNAS, din perioada în care a mai ocupat aceasta funcţie. “Propunerea a venit în plic”, au spus surse din PSD pentru Digi24.ro.

Viorica Dăncilă i-a cerut demisia actualului şef al CNAS, Răzvan Vulcănescu, pentru problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate. Întrebată despre această propunere, Dăncilă a declarat că, în cazul în care va fi trimis în judecată, atunci îl va schimba pe Ciurchea din funcţia de şef al CNAS.

Vasile Ciurchea a mai fost preşedinte al CNAS în perioada iunie 2014 - martie 2016. El şi-a dat demisia în urma unui scandal identic cu cel în care este implicat acum actualul şef al Casei, Răzvan Vulcănescu. În timpul mandatului său, în 2014, a început distribuirea către populaţie a cardului naţional de sănătate, a cărei utilizare a devenit obligatorie un an mai târziu. Încă de atunci, medicii de familie au semnalat în mod repetat problemele de funcţionare a sistemului informatic de utilizarea a cardului de sănătate. Medicii au declanşat o grevă japoneză în martie 2016, iar la o zi de la începerea ei Ciurchea a demisionat.

Citit 906 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.