Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Plantă culeasă tocmai din pădurile tropicale, gheara-mâţei sau gheara-pisicii a fost folosită pentru prima dată la începutul anilor ’80, la tratarea unor răni deschise, acţionând ca un cicatrizant şi antibacterian puternic.

În timp, s-a demonstrat că planta este foarte bună şi în cazul afecţiunilor colonului, conjunctivitei, astmului, artritei şi infamaţiilor ori chiar a fibroamelor şi tumorilor. Planta se cultivă şi în România, iar produsele se găsesc în magazinele cu plante medicinale şi pot fi administrate numai la recomandarea medicului.

O cantitate mică de pulbere de gheara-mâţei (2-4 grame) poate ajuta la eliberarea sinusurilor, precum şi infecţiile de gât şi urechi în 48-72 de ore, iar picăturile de ceai puse în ochi de două-trei ori pe zi ajută în cazul conjunctivitelor. În caz de sinuzită, poţi prepara un decoct dintr-o linguriţă de rădăcina sau coaja plantei pe care o fierbi în 500 de mililitri de apă, timp de 20-30 de minute. Lichidul rezultat îl bei pe parcursul întregii zile.

Un studiu efectuat de cercetătorii americani a demonstrat beneficiile plantei în cazul osteoartritei. În cadrul cercetării, 45 de pacienţi care sufereau de această afecţiune au fost monitorizaţi patru săptămâni, iar cei cărora le-a fost administrată gheara-mâţei, la numai o săptămână, au simţit ameliorări ale durerilor asociate cu această boală. Cel mai bun remediu este tratamentul cu pulbere de gheara-mâţei, aceasta calmând durerile. Fiind un puternic antiinflamator, remediul cu gheara-mâţei  poate ajuta la păstrarea cartilajului sănătos.

Citit 490 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 14:31

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro