Ceaiul din fruze de senna stimulează vezica biliară

Ceaiul din fruze de senna stimulează vezica biliară

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ceaiul laxativ din frunzele de senna este indicat în caz de constipaţie acută sau cronică. Ceaiurile care conţin frunze de senna stimulează motilitatea colonului şi sunt indicate şi în curele de slăbire, în stimularea vezicii biliare şi în parazitozele intestinale. Se recomandă una-două căni pe zi, nu mai mult de şapte zile consecutive. Potrivit farmacologului dr. Ovidiu Bojor, în trecut răşina de aloe era considerată cel mai eficient produs laxativ şi purgativ vegetal de tip antrachinonic. Acţiunea este în funcţie de doză: în doze de 0,02-0,06 grame are acţiune tonică pentru stomac şi facilitează evacuarea bilei, în doze de 0,10 grame are acţiune laxativă, iar în cantitate de 0,20-0,50 grame este purgativ. În prezent, răşina de aloe se utilizează din ce în ce mai puţin din pricina derivaţilor antrachinonici care sunt puşi sub semnul întrebării deoarece utilizarea îndelungată ar favoriza dezvoltarea cancerului de colon şi de rect. De aceea, se procedează la eliminarea antracenozidelor prin procedee specifice tehnicii farmaceutice, preparatele pe bază de Aloe vera capătând alte valenţe terapeutice.

Citit 396 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 19:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro