Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau de alte băuturi fierbinţi. O cercetare publicată în "International Journal of Cancer" arată însă că un astfel de obicei este riscant.

Băuturile foarte fierbinţi cresc cu 90 la sută riscul de a dezvolta cancer esofagian, sugerează un studiu realizat în rândul a 50.000 de persoane, conform agerpres.ro. Potrivit experţilor, consumul zilnic a 700 mililitri de ceai la o temperatură de 60 de grade Celsius sau mai ridicată a fost „asociat în mod constant“ cu o creştere în proporţie de 90 la sută a riscului de a dezvolta boala, în comparaţie cu persoanele care au băut ceai sau cafea la temperaturi mai scăzute. Studiul a analizat obiceiurile de a bea a 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani care locuiau în nord-estul Iranului. În perioada realizării studiului, din 2004 până în 2017, au fost identificate 317 noi cazuri de cancer esofagian.

„Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. Însă, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate creşte riscul apariţiei cancerului de esofag şi, prin urmare, este recomandabil să se aştepte până când băuturile se răcesc înainte de a le bea“, a declarat principalul autor al studiului, medicul Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru Cancer.

Citit 945 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2019 17:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro