Care este temperatura optimă la care trebuie băut ceaiul

Care este temperatura optimă la care trebuie băut ceaiul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau de alte băuturi fierbinţi. O cercetare publicată în "International Journal of Cancer" arată însă că un astfel de obicei este riscant.

Băuturile foarte fierbinţi cresc cu 90 la sută riscul de a dezvolta cancer esofagian, sugerează un studiu realizat în rândul a 50.000 de persoane, conform agerpres.ro. Potrivit experţilor, consumul zilnic a 700 mililitri de ceai la o temperatură de 60 de grade Celsius sau mai ridicată a fost „asociat în mod constant“ cu o creştere în proporţie de 90 la sută a riscului de a dezvolta boala, în comparaţie cu persoanele care au băut ceai sau cafea la temperaturi mai scăzute. Studiul a analizat obiceiurile de a bea a 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani care locuiau în nord-estul Iranului. În perioada realizării studiului, din 2004 până în 2017, au fost identificate 317 noi cazuri de cancer esofagian.

„Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. Însă, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate creşte riscul apariţiei cancerului de esofag şi, prin urmare, este recomandabil să se aştepte până când băuturile se răcesc înainte de a le bea“, a declarat principalul autor al studiului, medicul Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru Cancer.

Citit 2274 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2019 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.