Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poate părea surprinzător, dar multe persoane care fumează îşi doresc în mod sincer să scape de acest obicei, fiind conştiente că tutunul le pune sănătatea în pericol. Însă renunţarea la fumat necesită, pe lângă voinţă, şi un plan bine pus la punct, prin care organismul să resimtă cât mai puţin efectele renunţării la nicotină.

Deşi există la ora actuală nenumărate metode prin care puteţi renunţa la fumat (plasturi cu nicotină, tratamentul medical etc), cel mai bun mod prin care puteţi să vă ţineţi departe de tutun este să îl înlocuiţi cu anumite alimente care vă vor revigora organismul. Unul dintre aceste alimente este chiar laptele, datorită valorii sale nutritive. Mai mult decât atât, un studiu realizat la Universitatea Duke a arătat că fumătorii care beau un pahar de lapte înainte să îşi aprindă o ţigară nu mai erau încântaţi de gustul nicotinei. 

Ţelina, morcovii, castraveţii

Pentru a scapă de fumat, puteţi mânca legume precum ţelina, morcovul, dovlecelul sau castravetele. Unii specialişti susţin că aceste legume vă pot reduce dependenţa de nicotină. Cu toate acestea, există însă şi legume care vă pot face să vă doriţi tot mai mult o ţigară. Este vorba despre legumele dulci, cum ar fi mazărea şi porumbul, glucoza din ele stimulând anumite zone din creier responsabile cu plăcerea, lucru care v-ar putea face să vă aprindeţi şi o ţigară.  

Sucul de portocale

Este important de ştiut că fumatul epuizează foarte repede surplusul de vitamina C din corp, o substanţă deosebit de importantă în imunitatea organismului. Astfel, dacă doriţi să fiţi sănătos şi în acelaşi timp să vă micsoraţi apetitul pentru fumat beţi cât mai des sucuri de portocale sau de lămâie.   

Alunele sărate

Atunci când simţiţi nevoia să vă aprindeţi o ţigară încercaţi mai degrabă să mâncaţi câteva alune sărate. În doar câteva minute ar trebui să nu mai aveţi parte de dorinţa de a fuma. Cu toate acestea, este important să aveţi grijă la cantitatea de sare pe care o mâncaţi. Chiar dacă nu este un aliment în adevăratul sens al cuvântului, chiar şi guma de mestecat vă poate ajuta să amânaţi cel puţin aprinderea unei ţigări.  Dacă doriţi să vă lăsaţi de fumat, asiguraţi-vă că evitaţi alcoolul, cafeaua, carnea roşie, deoarece aceste alimente vă vor da impresia că ţigara/nicotina are un "gust" cât se poate de plăcut.

Citit 1923 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.