Ghimbirul, benefic în cazul problemelor digestive

Ghimbirul, benefic în cazul problemelor digestive
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ghimbirul este folosit încă din antichitate pentru a trata inflamaţiile stomacului, stările de greaţă sau chiar diareea. În plus, încă de acum două milenii, această plantă era folosită pentru tratarea problemelor reumatice. Studiile efectuate de-a lungul timpului dovedesc faptul că ghimbirul este un remediu tradiţional în sarcină, în artrită reumatoidă, în osteoartrită, în durerile musculare şi digestie, precum şi în stările de greaţă. De asemenea, ghimbirul are rolul de a întări sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece, reducând riscul de apariţie a răcelii sau a gripei.

Pentru durerile de stomac, îl poţi folosi fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat sau pur şi simplu sub formă de pudră amestecată cu răşină.

În cazul unor indigestii şi inapetenţe, se bea suc de ghimbir, în combinaţie cu zeamă de lămâie şi sare. Amestecul se bea întotdeauna înainte de mese. Dacă suferi de afecţiuni biliare, amestecă suc de ghimbir cu şapte pahare de lapte, fierbe compoziţia până scade la jumătate, apoi îndulceşte-o cu zahăr. Compoziţia se bea înainte de culcare.

Nu în ultimul rând, ghimbirul poate fi parte integrată din curele de slăbire, deoarece stimulează metabolismul şi arde grăsimile.

Citit 1293 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.