Publicitate ”limitată” pentru produsele care încălzesc tutun

Publicitate ”limitată” pentru produsele care încălzesc tutun
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face publice pe site informări periodice privitoare la riscurile utilizării dispozitivelor care încălzesc tutun, a anunţat, vineri, ministrul Sorina Pintea, care a precizat că doreşte limitarea publicităţii în cazul acestora, conform Agerpres.

"Noi am înfiinţat în cadrul Ministerului Sănătăţii o subcomisie în cadrul comisiei de toxicologie şi toxicodependenţă, care analizează împreună cu alţi specialişti posibilitatea de a publica pe site informări periodice privitoare la riscurile pe care şi le asumă cei care fumează cu aceste dispozitive. (...) Avem în vedere măsuri pe care să le luăm: limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este că, dacă în cazul tutunului simplu, ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive cu tutun încălzit pot să apară efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia deja va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit", a declarat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, Pintea a precizat că la unităţile de primiri urgenţe va fi un formular pe care îl vor completa medicii când primesc pacienţi care inhalează substanţe toxice.

Citit 644 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.