Părinţii îşi trimit copiii bolnavi la şcoală

Părinţii îşi trimit copiii bolnavi la şcoală

canal2.md
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conform unui studiu recent efectuat în Marea Britanie, şapte din zece părinţi recunosc că şi-au trimis copilul la şcoală chiar dacă a fost bolnav şi risca să îmbolnăvească şi alţi copii. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 2.000 de părinţi britanici cu copii cu vârste cuprinse între trei şi 16 ani. Cea mai mare parte dintre părinţii care au răspuns sondajului au afirmat că-şi trimiteau copiii bolnavi la şcoală, fiindcă nu puteau lipsi de la locul de muncă, în timp ce alţii au spus că nu voiau ca micuţul lor să piardă lecţiile. Şase din zece părinţi au recunoscut că şi-au trimis copilul la şcoală cu o infecţie contagioasă, cum ar fi o răceală sau o toxiinfecţie alimentară. Mai mult, o treime dintre cei care au răspuns studiului au recunoscut că micuţul a răspândit o boală în clasă, după ce a fost trimis la şcoală bolnav. În timp ce unul din patru părinţi a afirmat că şi-a rugat copilul să mintă în legătură cu starea sa de sănătate, pentru a fi primit în şcoală. În ceea ce priveşte afecţiunile specifice, 70 la sută dintre părinţi au recunoscut că şi-au trimis copilul la şcoală cu răceală, în timp ce 17 la sută au insistat să trimită copilul la şcoală chiar dacă micuţul suferea de diaree sau de vărsături.

Citit 775 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 22:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro