Imunoterapia reduce riscul de recidivă în cancerul mamar triplu negativ

Imunoterapia reduce riscul de recidivă în cancerul mamar triplu negativ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tratarea cancerului de sân triplu-negativ prin imunoterapie, alături de chimioterapie, poate reduce substanţial riscul de recidivă, conform unor rezultate preliminare, considerate „foarte promiţătoare”, prezentate în urma unui studiu citat de Press Association, conform Agerpres.

Un studiu clinic privind efectul imunoterapiei şi al chimioterapiei a demonstrat „o activitate promiţătoare antitumorală” la femeile cu vârste cuprinse între 22 şi 80 de ani, potrivit autorului principal al cercetării, Peter Schmid, de la Queen Mary University din Londra şi St Bartholomew’s Hospital. Cancerul de sân triplu-negativ apare în aproximativ 15 la sută dintre cazuri de cancer mamar. Potrivit profesorului Peter Schmid, acest tip de cancer „este o formă deosebit de agresivă, cu potenţial devastator asupra vieţilor persoanelor afectate".

„Am căutat cu disperare opţiuni mai bune de tratament. Aceste rezultate preliminare sugerează că adăugarea imunoterapiei la chimioterapie conduce la reducerea substanţială a recurenţelor acestei forme de cancer de sân. Acestea sunt rezultate preliminare, dar sunt foarte promiţătoare. Dacă prevenim revenirea cancerului, putem vindeca mai mulţi pacienţi, însă avem nevoie de date pe termen mai lung pentru a confirma acest lucru”, a adăugat autorul principal al cercetării.

Citit 1378 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.