Sfaturi pentru prevenirea accidentului vascular cerebral

Sfaturi pentru prevenirea accidentului vascular cerebral
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă una dintre principalele cauze de morbiditate (îmbolnăvire  - n.r.) şi mortalitate pe plan mondial şi cea mai importantă cauză de dizabilitate pe termen lung în Europa, iar modificările demografice au dus la o creştere atât a incidenţei, cât şi a prevalenţei afecţiunii, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă, cu ocazia Zilei Mondiale a AVC.

Ministerul recomandă verificarea regulată a tensiunii arteriale, descurajarea fumatului şi a consumului cronic de alcool în cantităţi mari, activitatea fizică regulată şi o dietă cu conţinut scăzut de sare şi grăsimi saturate şi bogată în fructe, legume şi fibre.

Ministerul Sănătăţii derulează, începând cu anul 2015, programul-pilot "Acţiunea Prioritară pentru Tratamentul Intervenţional al AVC", prin intermediul căruia pacienţii cu AVC ischemic acut pot beneficia de tratament prin tromboliză intravenoasă în primele patru - cinci ore de la debutul primelor simptome. Acest program este desfăşurat şi în Galaţi.

CITEȘTE ȘI: Tot mai mulţi tineri suferă accidente vasculare cerebrale

Citit 2276 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.