Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Rujeola poate afecta pe termen lung sistemul imunitar, resetându-l până la un nivel similar cu cel din copilărie, ceea ce creşte vulnerabilitatea în faţa altor infecţii, conform unui studiu efectuat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, citat de "Press Association".
Virusul răspunzător de rujeolă şterge o parte din memoria sistemului imunitar, eliminând imunitatea dobândită anterior faţă de alte infecţii, au descoperit cercetătorii de la "Wellcome Sanger" Institute din cadrul Universităţii Amsterdam. Publicat în jurnalul "Science Immunology", studiul explică de ce copiii sunt afectaţi de multe ori de alte infecţii după ce au suferit de rujeolă.
Oamenii de ştiinţă au precizat că cercetarea are implicaţii semnificative asupra sănătăţii publice, deoarece scăderea ratelor de vaccinare are ca rezultat creşterea numărului de cazuri de rujeolă. Acest lucru, potrivit cercetătorilor, poate provoca o înmulţire a cazurilor de alte infecţii periculoase, cum ar fi gripa, difteria sau tuberculoza, chiar şi la persoanele care au fost anterior imune.

Citit 1030 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 17:31

1 comentariu

  • postat de cristi Miercuri, 06 Noiembrie 2019 16:04 86.124.204.*** Link la comentariu
    0
    0

    Nu mai stiu astia ce miciuni sa mai scorneasca pt a pacali parintii sa-si vaccineze copiii impotriva bolilor copilariei...

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.