Vitamine care reduc riscul de a dezvolta boala Alzheimer

Vitamine care reduc riscul de a dezvolta boala Alzheimer
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cei mai mulţi medici consideră că o dietă sănătoasă reduce riscul de apariţie a bolii Alzheimer. O alimentaţie bogată în vitamina C şi vitamina E este asociată cu o reducere a acestui risc. Fructele, legumele şi peştele sunt alimente bogate în vitamine. Şi acizii graşi Omega-3 sunt corelaţi cu un risc redus de demenţă, în timp ce alimentaţia prea bogată în calorii şi în grăsimi saturate cresc riscul de îmbolnăvire. Femeile peste 65 de ani sunt mai frecvent afectate de Alzheimer, comparativ cu bărbaţii de aceeaşi vârstă, din motive care nu sunt pe deplin lămurite. Depresia poate fi un semn precoce de boală. În stadii avansate, pacienţii nu mai pot vorbi şi suferă schimbări importante de comportament, devin agresivi şi sunt greu de îngrijit de către familie. Boala nu poate fi vindecată, tratamentul fiind unul care se adresează simptomelor.

Citit 2378 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.