Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Cei mai mulţi medici consideră că o dietă sănătoasă reduce riscul de apariţie a bolii Alzheimer. O alimentaţie bogată în vitamina C şi vitamina E este asociată cu o reducere a acestui risc. Fructele, legumele şi peştele sunt alimente bogate în vitamine. Şi acizii graşi Omega-3 sunt corelaţi cu un risc redus de demenţă, în timp ce alimentaţia prea bogată în calorii şi în grăsimi saturate cresc riscul de îmbolnăvire. Femeile peste 65 de ani sunt mai frecvent afectate de Alzheimer, comparativ cu bărbaţii de aceeaşi vârstă, din motive care nu sunt pe deplin lămurite. Depresia poate fi un semn precoce de boală. În stadii avansate, pacienţii nu mai pot vorbi şi suferă schimbări importante de comportament, devin agresivi şi sunt greu de îngrijit de către familie. Boala nu poate fi vindecată, tratamentul fiind unul care se adresează simptomelor.

Citit 1489 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 16:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro