Asistenţă medicală telefonică pentru 65.000 de copii

Asistenţă medicală telefonică pentru 65.000 de copii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Medicii Pedital 1791 au oferit, anul trecut, asistenţă medicală pediatrică, gratuit, non-stop prin telefon pentru 65.511 copii din România şi din Diaspora, informează reprezentanţii serviciului medical, printr-un comunicat de presă.

La fiecare cinci minute, un copil din România şi Diaspora primeşte asistenţă medicală pediatrică gratuită, non-stop, prin telefon, din partea echipei medicale Peditel. Media apelurilor pe zi a fost de 180, cel mai mare număr de apeluri fiind înregistrat în 19 ianuarie, cu un total de 351 de apeluri în 24  de ore, informează Peditel, printr-un comunicat de presă.

În topul apelurilor din ţară, judetul Cluj ocupă locul întâi (31 la sută din apeluri), urmat de Bucureşti şi Ilfov (26 la sută din apeluri), Constanţa (şase la sută din apeluri), Prahova, Timiş, Iaşi, Argeş, Braşov şi Sibiu. Numărul total de apeluri din Diaspora este de cinci la sută, primele patru ţări din care părinţii apelează fiind Marea Britanie, Austria, Italia şi Germania.

Lunile cele mai aglomerate au fost ianuarie, cu 7.835 de apeluri, şi decembrie, cu 6.157 de apeluri preluate. Tot în luna decembrie s-au înregistrat cele mai multe apeluri din Diaspora, din întregul an, se mai arată în document. Medicii Peditel 1791 spun că depun eforturi constante pentru ajutorarea cât mai multor părinţi, cunoscut fiind disconfortul şi panica pe care un părinte le resimte, mai ales când nu are altă alternativă, siguranţa copilului fiind esenţială.

Febra şi vărsăturile: cele mai dese urgenţe

Principalele probleme medicale pentru care părinţii apelează serviciul Peditel sunt: febra, vărsăturile, diareea, răceala, tusea, mai precizează reprezentanţii Peditel. Din totalul apelurilor, 71,6 la sută s-au soluţionat cu sfat medical aplicabil acasă în deplină siguranţă pentru copil, doar trei la sută dintre apeluri fiind direcţionate către serviciul unic 112, iar către Unitatile de Primiri Urgenţe/ Camerele de Gardă au fost direcţionaţi 10,2 la sută dintre apelanţi.

Peditel 1791 este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim non–stop, funcţionează naţional şi internaţional, fiind o iniţiativă comunitară a Fundaţiei Părinţi din România. Serviciul gratuit PEDITEL1791 este deservit de 15 medici specialişti/primari. Programul de lucru este structurat pe trei ture, iar o gardă are 7/10 ore. Serviciul funcţionează non stop, fiind deservit de un medic/tură sau gardă.

Citit 2045 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.