Primul caz de GRIPĂ a fost confirmat, în acest sezon rece, în Galaţi

Primul caz de GRIPĂ a fost confirmat, în acest sezon rece, în Galaţi

Copilul a fost spitalizat din cauza bolii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Un copil de opt ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în judeţul Galaţi, în actualul sezon rece. Testele biologice trimise la Bucureşti au confirmat diagnosticul pus de medicii gălăţeni. Până în prezent, peste 240 de români s-au îmbolnăvit de gripă.

Copilul de opt ani, din Galaţi, se află în prezent în stare bună, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, el fiind deja externat din spital. Investigaţiile medicale făcute la Bucureşti au arătat că, în cazul pacientului gălăţean, este vorba despre infecţia cu un virus gripal de tip B.

Până în prezent, la nivel naţional, peste 240 de persoane au fost diagnosticate cu gripă sezonieră, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică. Până marţi după-amiază, în decurs de o singură lună, opt români au murit din cauza gripei.

Sunt aşteptate noi cazuri

Medicii se aşteaptă ca numărul bolnavilor de gripă să crească, pe parcursul săptămânilor următoare. Totuşi, faţă de sezonul rece precedent, în această iarnă au fost diagnosticate mai puţine cazuri de gripă. Cel mai probabil, faptul că românii din grupele de risc s-au vaccinat în ultimele luni în număr mai mare faţă de anul trecut a contribuit la scăderea numărului de cazuri.

Potrivit specialiştilor, cea mai sigură metodă de prevenire a gripei este vaccinarea. Copiii, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, gravidele, bolnavii care suferă de afecţiuni cronice, personalul sanitar şi persoanele instituţionalizate pot beneficia de vaccinare gratuită împotriva gripei, în fiecare sezon rece. Doar în judeţul Galaţi, din noiembrie 2019 şi până în prezent, aproape 50.000 de persoane din aceste categorii au fost vaccinate antigripal.

Vaccinul poate fi făcut şi de acum înainte, însă trebuie ţinut seama de un aspect important. Din momentul vaccinării şi până ce pacientul devine protejat în faţa virusurilor gripale sezoniere trebuie să treacă un interval de timp de aproximativ două săptămâni.

Citit 2904 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2020 09:52

2 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.