OMS: Virusul din China este urgenţă de nivel global

OMS: Virusul din China este urgenţă de nivel global

pikrepo.com
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă o urgenţă de nivel global, a anunţat joi seară Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei.

"În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent", a declarat joi seară Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva.

"Trebuie să acţionăm acum pentru a limita răspândirea bolii", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de CNBC.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) defineşte drept "urgenţă de sănătate publică de interes internaţional" un "eveniment extraordinar" care este "grav, neobişnuit şi neaşteptat".

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 171 de decese generate de coronavirus şi 8.137 de cazuri confirmate. Virusul s-a extins în cel puţin alte 18 ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

Sursa: Mediafax

Citit 2600 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 23:19

1 comentariu

  • postat de normal Vineri, 31 Ianuarie 2020 08:55 89.137.228.*** Link la comentariu
    0
    3

    OMS a luat o atitudine profesionista, corecta in fata acestei epidemii cu virus nou, necunoscut. Si, asa procedeaza de fiecare data cand apar probleme legate de sanatatea populatiei de pe glob. Este o atitudine normala pentru ei, doar ca nu se transmit in direct de fiecare data conferintele lor. Acum s-a transmis. Nu am simtit panica din partea specialistilor ci doar preocupare si interes maxim legat de acest subiect. Un reporter a intrebat:"Sugerati oprirea zborurilor catre aceasta regiune?". Raspunsul a fost unul relaxat. " Nu sugeram noi aceste lucruri, doar ca avionele nu mai au pasageri care sa mearga in acea zona si de aceea s-au redus zborurile!". Sa tratam lucrurile corect, zic! Sa nu cream isterie nationala din astfel de stiri ci sa ramanem in zona normalului, a firescului. Populatia nu trebuie sa faca psihoza legat de gripa din China. Le avem noi pe ale noastre, destule.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.