Consultaţii gratuite oferite copiilor pentru depistarea problemelor posturale | VIDEO
Foto: Bogdan Codrescu

Consultaţii gratuite oferite copiilor pentru depistarea problemelor posturale | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Copiii din Galaţi pot beneficia, până la sfârşitul lunii februarie, de consultaţii gratuite pentru diagnosticarea problemelor posturale, oferite la clinica de medicină integrativă „Sănătate cu ozon”, de doctorul Marcela Dragomir. Datorită unui sistem performant de diagnostic şi corecţie posturală, afecţiunile cauzate de postura neadecvată a corpului pot fi depistate rapid şi corect, fapt ce asigură prescrierea unui tratament eficient, dar şi evitarea procedurilor medicale costisitoare şi adesea inutile.

Sistemul de diagnostic şi corecţie posturală pe care dr. Marcela Dragomir l-a adus la cabinetul „Sănătate cu Ozon”, în premieră pentru Galaţi, se adresează nu doar copiilor, ci persoanelor de toate vârstele. În cazul copiilor însă, depistarea din timp a problemelor posturale poate duce la o corectare mai rapidă a acestor deficienţe şi la evitarea complicaţiilor ulterioare.

Corecţia posturală este indicată în mai multe condiţii medicale, cum ar fi: membre inegale, picior plat sau cav, picior valg sau var, monturi, fasceită plantară, cioc calcanean, genunchi valg (în „X”) sau var (în „paranteze”), dureri de creştere a oaselor la copii, deficienţe posturale, dureri de spate şi de coloană, scolioză, hiperlordoză, cifoză, probleme ale rotulei, vertij etc.

„Procedura este total neinvazivă, nu este dureroasă şi nu iradiază. Pe copiii care au probleme eu îi chem şi de două – trei ori la măsurători. Unele probleme posturale nu sunt evidente decât pentru o persoană cu pregătire medicală, motiv pentru care un control este bine venit chiar şi atunci când copilul pare să nu aibă nimic. Din păcate, între 60 la sută şi 80 la sută dintre copii au astfel de probleme, dar vestea bună este că ele pot fi corectate dacă sunt depistate corect şi din timp. Copiii pot beneficia astfel de consultaţii gratuite, fapt ce nu implică obligativitatea ulterioară de a-şi face plantare (talonete - n.r.). Important este ca părintele să ştie, atunci când pleacă din cabinetul meu, dacă are copilul lui sau nu o problemă de postură”, a precizat dr. Marcela Dragomir.

Cum funcţionează sistemul

Sistemul de diagnostic şi corecţie posturală constă în două dispozitive. În primul rând, este vorba despre o platformă prevăzută cu milioane de senzori. Atunci când pacientul păşeşte cu tălpile pe platformă, senzorii preiau informaţiile de pe tălpi şi le transmit unui soft dintr-un calculator aflat în apropiere. Se fac astfel măsurători statice şi dinamice şi se creează diagrame 3D ale tălpilor. Acest lucru este necesar, deoarece în statică poate să existe o postură, iar în dinamică (în mers), altă postură. 

”Postura reprezintă modul în care noi suntem în spaţiu. Dacă nu avem o postură corectă, nu ne dezvoltăm corect, putând apărea: scolioze, cifoze, lordoze, gonartroze, genunchiul valg, piciorul plat ş.a.m.d. Într-un mod simplificat spus, atunci când pacientul nu calcă într-un mod corect, forţele de la nivelul tălpii se transmit anormal pe sistemul musculo-scheletal. Repetarea de mii de ori a acestei anomalii duce la apariţia afecţiunilor. Dacă am un pacient care are tulburări în mers, aparatul mă ajută să-mi dau seama dacă problema este din articulaţii, este din coloana cervicală sau provine din sistemul nervos central. Putem pune astfel un diagnostic mult mai precis, ceea ce asigură şi tratamentul ulterior mai eficient”, adaugă dr. Marcela Dragomir.

După ce medicul a analizat modul în care pacientul calcă, în cazul în care au fost depistate probleme posturale, informaţiile sunt trimise către un program care schiţează o orteză, cu alte cuvinte, o talonetă sau o pereche de talonete. Schiţa este apoi pusă pe un memory-stick, iar informaţia ajunge la aparatul care şlefuieşte talonetele prin prelucrarea unor plăci. Aparatul lucrează cu o precizie de 0,5 milimetri. Odată ce poartă aceste talonete în încălţăminte, pacientul simte imediat relaxarea.

Pentru programări, puteţi suna la numărul de telefon 0745.035.043. Clinica "Sănătate cu Ozon" este situată pe strada Domnească nr. 118.

Citit 10854 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.