10.000 de lei amendă pentru că nu a respectat autoizolarea

10.000 de lei amendă pentru că nu a respectat autoizolarea
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Numărul gălăţenilor izolaţi la domiciliu a crescut şi a ajuns la 615 persoane. Este vorba despre gălăţeni veniţi din Italia, dar şi despre membrii familiilor lor, care vor sta acasă timp de 14 zile.

Unul dintre cei 615 gălăţeni care se află în izolare a ignorat însă recomandările primite de la autorităţi. Este vorba despre un bărbat întors în ţară, din Lombardia, pe data de 28 februarie. În primele zile de izolare, bărbatul le-a răspuns la telefon inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, însă miercuri, când o echipă de control, formată din poliţişti şi inspectori DSP, a mers să verifice dacă sunt respectate regulile impuse, acesta nu a fost găsit la domiciliu. „În cursul zilei de miercuri, la domiciliul unui adult, de sex masculin, s-a constatat lipsa acestuia de la domiciliu şi a fost aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 de lei, conform Hotărârii 857/ 2011. Membrii familiei, consideraţi contacţi, erau acasă. În zilele anterioare controlului, colegii mei de la supraveghere au comunicat cu el telefonic, dar nu a fost cooperant şi le-a spus că nu vrea să respecte regulile autoizolării”, ne-a explicat Ani Nistor, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cazul a intrat acum şi în atenţia poliţiştilor, care fac verificări pentru găsirea bărbatului. "Unul dintre membrii familiei a declarat că bărbatul a plecat din ţară. Se fac verificări în continuare", ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul Judeţului Galaţi.

Între timp, în Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a mai fost internat un bărbat cu suspiciune de coronavirus. În total, în unitatea medicală sunt internate nouă persoane, printre care se numără şi mamele celor trei copii suspectaţi de coronavirus. Pentru doi dintre minori testele de la Bucureşti au arătat că aceştia nu au coronavirus, autorităţile aşteptând acum şi rezultatele pentru minorul de un an şi două luni, adus la spital de la Pechea. De asemenea, autorităţile locale aşteaptă şi rezultatele de la probele prelevate de la ultimul pacient ajuns la spital. Vă reamintim că la galaţi sunt şi patru persoane în carantină, acestea fiind internate într-un centru special încă de la începutul săptămânii trecute.

Citit 6306 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.