Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
2 comentarii

Conform hotărârii Grupului de suport ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, şi ultimele unităţi sanitare unde mai era permis acesul aparţinătorilor şi-au închis porţile. De luni, 9 martie, vizitatorii nu mai au voie să intre nici în Spitalul de Urgenţe, dar nici la Boli Infecţioase sau la Psihiatrie.

Paza bună trece primejdia rea, iar pentru preîntâmpinarea intrării în contact a bolnavilor cu persoane posibil expuse la infecţia cu coronavirus s-a decis ca accesul vizitatorilor în toate unităţile medicale să fie interzis. Măsura adoptată în Galaţi la unele unităţi anterior datei de 6 martie, când s-a decis instituirea carantinei, este implementată, de ieri, la nivelul tuturor spitalelor.
Vestea nu a fost prea bine primită la cea mai mare unitate medicală a judeţului, Spitalul de Urgenţă, unde vizitatorii au profitat de faptul că instituţia are numeroase căi de acces, pe care au încercat să le folosească, înainte ca măsurile de pază să fie instituite la toate intrările. Mulţi au intrat prin Policlinică, unde nu se poate interzice accesul, fără a conştietiza că pot reprezenta surse de infectare. Încercările lor de a ajunge în spital au fost oricum limitate, pentru că nu se poate ajunge în incinta secţiilor. În cursul dimineţii de luni, conducerea unităţii medicale şi firma care se ocupă de paza spitalului încercau să găsească modalităţi de a "închide" toate căile de acces. Încercările păreau să fi dat rezultate, pentru că, la orele amiezii, câteva zeci de vizitatori aşteptau la poarta spitalului, încercând sau sperând să poată intra în contact cu rudele internate.

Porţi închise la alte cinci spitale

Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Militar sunt unităţile care au restricţionat accesul vizitatorilor înainte de măsura dispusă pe 6 martie. La TBC, accesul a fost interzis de pe 24 februarie, intrarea în unitate fiindu-le permisă doar aparţinătorilor bolnavilor în stare foarte gravă, în baza unui bilet de voie de la medic şi cu echipament de protecţie de la spital, iar la Militar s-au restricţionat vizitele de pe 2 martie. În carantină au intrat, de luni, 9 martie, şi Spitalul de Pediatrie, dar şi spitalele de Psihiatrie şi de Boli Infecţioase, care anunţă interzicerea vizitelor aparţinătorilor până pe 31 martie 2020.

 

Citit 17215 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 23:01

2 comentarii

 • postat de Covid-19 distruge toata economia mondiala daca nu se iau masuri Marți, 10 Martie 2020 17:05 89.137.227.*** Link la comentariu
  4
  12

  Se refereau la calmitate in sensul in care sa nu dea buzna ca hunii in magazine si sa le goleasca ca disperatii. Chiar daca virusul exista nu goliti rafturile pt ca exista mancare si nu va purtati ca barbarii ca nu vine razboiul. Fiti calmi, nu cumparati decat cat aveti nevoie ca si pana acum, spalati-va pe maini, dezinfectati cu spirt sau solutii suprafetele de lucru, telefonul , tastatura, manerele de la usi. Daca observati pe unul ca tuseste sau are febra si transpira si e palid la fata indepartati-va de el si anuntati imediat. Stati in case, nu mai iesiti in multimi. Nu mai dati mana unul cu altul si spuneti doar buna ziua si atat. Nu stranutati cand sunteti langa alti oameni, va indepartati. Purtati la voi gel dezinfectant la tub de 50-100 ml si batista sau servetele. Nu mergeti sa vizitati spitalele pt ca acolo sunt cele mai multe infectii, bacterii si virusi. Nu puneti pana pe animale , caini, pisici.

  Raportează
 • postat de Suntem mintiti ! Marți, 10 Martie 2020 08:56 77.111.247.*** Link la comentariu
  30
  26

  Toate masurile astea care se iau acum sunt nefolositoare, sunt masuri de sfarsit, de panica, de agonie...
  Deja infectia cu coronavirus s-a raspandit pe tot teritoriul Romaniei fara ca autoritatile sa fi miscat un deget (la momentul potrivit) ca sa impiedice lucrul asta !
  In timp ce mii de oameni mureau pe intreaga planeta, in timp ce virusul se raspandea cu repeziciune in tari aflate la doar cateva sute de kilometri de tara noastra, in timp ce infectia se raspandea rapid si in voie pe tot teritoriul Romaniei adusa de cei care circulau in voia intre acele tari si Romania...in tot timpul asta, la televizor, persoane sclerozate si inconstiente ne asigurau ca : ,,nu exista motive de panica...trebuie sa fim calmi...nu exista cazuri CONFIRMATE de coronavirus in Romania...fara excese si senzational din partea presei..."
  Uite ca acum EXISTA MULTE CAZURI CONFIRMATE si exista MOTIVE DE PANICA ... MULTE !!!
  Acum, cand exista toate astea, ce fac acei incompetenti care ne indemnau la televizor sa stam calmi si sa-i ascultam pe ei care habar nu au de nimic si care ne mint in mod inconstient ?!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro