Gălăţenii au înţeles că pot salva vieţi. DONARE DE SÂNGE

Gălăţenii au înţeles că pot salva vieţi. DONARE DE SÂNGE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ordonanţa militară nr. 3 şi apelul secretarului de stat Raed Arafat a mobilizat donatorii. Cel puţin la Galaţi, unde la Centrul Regional de Transfuzii a crescut simţitor numărul celor care au venit să doneze sânge.

Dacă unii sunt donatori vechi, alţii au venit pentru prima oară la Centrul de Transfuzii, profitând de faptul că pentru donare este permisă ieşirea din casă. "Am aflat că este permis ieşitul din casă pentru donat, aşa că am zis să profit. Şi cu ocazia asta fac şi o faptă bună", ne-a spus un tânăr, venit să doneze pentru prima oară.

Majoritatea gălăţenilor care s-au prezenta zilele acestea la Centrul de Donare sunt cu vechime, iar apelul făcut atât de conducerea instituţiei, cât şi de autorităţile centrale i-au mobilizat. S-au învoit de la serviciu şi au venit să le dea o mână de ajutor celor aflaţi în suferinţă. "Am aflat că este mare nevoie de sânge şi am venit. Fac asta de mult timp, iar acum am plecat de la serviciu ca să pot dona", ne-a mărturisit un donator.

Toţi cei care au venit la Centrul de Transfuzii au respectat toate regulile de protecţie şi de distanţare socială, astfel că oamenii au aşteptat răbdători în faţa instituţiei pentru a intra. "Am luat toate măsurile de siguranţă şi de protecţie pentru donatorii noştri. Ne bucurăm că apelul făcut a avut ecou. Joi, de exemplu, am avut aproximativ 100 de donatori, iar numărul pare a fi acelaşi şi pentru ziua de vineri. Le mulţumim tuturor celor care vin să doneze", ne-a declarat Camelia Stoichiţescu, directoarea Centrului de Transfuzii Galaţi.

Aşadar, dragi gălăţeni, mergeţi să donaţi pentru că în felul acesta salvaţi vieţi, iar cei care au nevoie de transfuzii sunt în număr destul de mare.

Citit 2257 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.