Cum ne afectează coronavirusul, în funcție de vârstă

Cum ne afectează coronavirusul, în funcție de vârstă

Studiu amplu. Cercetarea a fost efectuată în China
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Un studiu amplu și cuprinzător privind spitalizările și decesele provocate de coronavirus în China a fost realizat de britanici. Cercetarea, prima de acest fel, dezvăluie în amănunt riscul la care sunt supuși pacienții de vârstă mijlocie sau mai mare infectați cu acest agent patogen, scrie Hotnews, citând cotidianul The Guardian.

Analiza arată că, deși rata medie a mortalității în cazul pacienților confirmați este de 1,38 la sută, ea crește abrupt odată cu vârsta, de la 0,0016 la sută la copiii mai mici de zece ani, la 7,8 la sută în cazul persoanelor trecute de 80 de ani. Studiul arată că doar 0,04 la sută dintre cei cu vârsta între 10 și 19 ani au avut nevoie de internare în spital, comparativ cu 18 la sută dintre cei cu peste opt decenii de viață.

Procentaje periculoase sunt consemnate şi în cazul grupelor de vârstă mijlocie, 4 la sută dintre cei de 40-50 de ani şi 8 la sută dintre cei de 50-60 de ani având nevoie de spitalizare. Estimările, prezentate în prestigioasa publicaţie medicală "Lancet Infectious Disease", se bazează pe analiza a peste 70.000 de cazuri confirmate şi diagnosticate clinic în China, plus a 689 de cazuri de persoane evacuate din Wuhan cu zboruri de repatriere.

"Estimările noastre pot fi aplicate oricărei ţări, pentru a lua decizii privind politicile de limitare a răspândirii COVID-19", a spus profesorul Azra Ghani, coautor al studiului. Pentru că fiecare naţiune a abordat diferit testarea pentru coronavirus, iar unele au schimbat strategia de la o săptămână la alta, experţii au avut probleme în compararea ratei mortalităţii în diferite ţări. O altă dificultate a fost calcularea proporţiei celor care mor după ce sunt infectaţi, în condiţiile în care multe cazuri nu sunt descoperite niciodată. Acest ultim studiu estimează că rata mortalităţii în rândul cazurilor nedescoperite este de 0,66 la sută.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată o rată mai mare a mortalității provocate de coronavirus. Astfel, potrivit OMS, rata medie a mortalității în cazul pacienților confirmați este de 3,4 la sută.

Citit 2337 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 19:26

1 comentariu

  • postat de Henri Levich Vineri, 10 Aprilie 2020 21:13 93.122.250.*** Link la comentariu
    2
    2

    Ieri, 3 din 81,95 și 96 au fost declarați vindecați. Peste 75 de ani se descurcă mai bine decât grupul între 35 și 40 de ani, ei arată CoVid-19 degetele mijlocii. Este trist că odată la 65 de ani sunt dați deoparte și în ciuda unor promisiuni frumoase precum O.M. Nr. 2 art. 8 cei care au fost cu toții uitați și abandonați. Cei care ajută o economie străină spun „f..k” România este lăudată astăzi.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.