Test rapid pentru detectarea primelor semne de COVID-19

Test rapid pentru detectarea primelor semne de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Newcastle au dezvoltat un test care ar putea detecta infectarea cu coronavirus înainte de apariţia simptomelor. Testul, care va putea fi efectuat și acasă, are la bază detectarea unui marker eliberat imediat după ce sistemul imunitar a fost afectat de o infecţie. Este de menţionat că markerul numit neopterină nu identifică în mod specific COVID-19, dar indică activarea sistemului imunitar.

Rezultatul testului aflat în cercetare ar putea fi furnizat în câteva secunde, după analizarea probelor de sânge, urină sau salivă. Acest test ar putea funcţiona ca un semnal de avertizare timpurie, transmite "Sunday Telegraph". Colin Self, profesor emerit la universitate, afirmă că testul ar putea fi complementar, ca o măsură de dublă siguranţă, în combinaţie cu celelalte regimuri de testare. Testul ar putea fi livrat, prin poştă, britanicilor izolaţi la domiciliu.

Creşterea producţiei de neopterină se întâlneşte în infecţiile virale, inclusiv în cazul virusului imunodeficienţei umane (HIV), al infecţiilor determinate de bacterii (TBC) şi paraziţi (malarie), al bolilor autoimune (artrita reumatoidă şi lupusul eritematos sistemic), al unor boli maligne şi în alte complicaţii imunologice.

Citit 2032 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2020 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.