Decontări ulterioare pentru unitățile spitalicești

Decontări ulterioare pentru unitățile spitalicești
Urgentare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Toate spitalele din rețeaua COVID-19 menționate în Ordinul nr. 533/29.03.2020 publicat de Ministerul Sănătății pot achiziționa echipamente medicale și de protecție, cheltuielile urmând a fi decontate ulterior, inclusiv pentru achizițiile efectuate începând cu data de 1 februarie 2020, se arată într-un recent comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Unitățile spitalicești au la dispoziție adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., unde pot adresa orice întrebări legate de achiziții și rambursări, echipa mixtă de specialiști din Ministerul Sănătății și Ministerul Fondurilor Europene răspunzând solicitărilor în 24 de ore.

"Prioritatea este ca spitalele să își poată cumpăra imediat echipamentele de care este nevoie! Rambursarea din fonduri europene este o etapă ulterioară. Spitalele nu trebuie să aștepte publicarea Ghidului, pentru că ar face un deserviciu pacienților. Achiziția este una și trebuie făcută acum, rambursarea este altceva și se face în paralel, fără a afecta sănătatea oamenilor, care este prioritară", a explicat ministrul Marcel Boloș mecanismul prin care spitalele sunt ajutate să își cumpere dotările necesare pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus (COVID-19).

Detalii privind justificarea costurilor de achiziție, regulile de transparență a procedurii de achiziție în situații de urgență, regulile de înregistrare în patrimoniu a echipamentelor și mecanismul de decontare se regăsesc în scrisoarea comună a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, publicată pe site-ul MFE.

Citit 1397 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.