A scăpat de COVID-19, după tratamentul cu plasmă

A scăpat de COVID-19, după tratamentul cu plasmă
Primul donator de plasmă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

A scăpat de coronavirus, dar încă se luptă pentru viaţa lui. Este povestea pacientului de 45 de ani, angajat al Căminului de bătrâni "Sf. Spiridon", pentru care, în urmă cu zece zile, primii gălăţeni vindecaţi au donat plasmă. Deşi ultimele teste  ale bărbatului pentru depistarea COVID-19 au ieşit negative, după ce a primit plasmă, acesta a rămas cu sechele şi este, în continuare, intubat şi internat în secţia de Terapie intensivă. Aşadar, familia nu poate răsufla uşurată şi încă se roagă pentru ca bărbatul să se recupereze.

Vestea bună a fost dată chiar de directoarea Centrului Regional de Transfuzii Galaţi, medicul Camelia Stoichiţescu, care a ţinut să precizeze şi că pacienţii care au scăpat de coronavirus au înţeles importanţa gestului lor de a dona plasmă şi au venit în număr destul de mare pentru recoltare. "Cu bucurie doresc să anunţ că avem un pas important în lupta cu virusul. O persoană care a fost intubată, în comă indusă o perioadă îndelungată, a depăşit momentul critic, s-a negativat testul pentru Sars-Cov-2 şi sperăm în recuperarea sa totală. Le mulţumesc tuturor celor care au venit şi au donat plasmă. În continuare se prezintă în număr mare şi sunt doritori să doneze. Până acum, am avut 12 prelevări, iar săptămâna viitoare avem programate alte persoane", ne-a declarat Camelia Stoichiţescu.

Din păcate, virusul a lăsat sechele adânci, iar pacientul în vârstă de 45 de ani este în continuare internat la Terapie intensivă. "Cele două teste consecutive pentru COVID-19 au ieşit negative. Pacientul rămâne însă sub supraveghere medicală", ne-a explicat medicul Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinc de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei".

Situaţia se schimbă de la o oră la alta

Familia bărbatului de 45 de ani nu se poate încă bucura pe deplin de vestea bună primită, pentru că acesta este încă în stare extrem de gravă. "A ieşit negativ la testul COVID-19, dar asta nu înseamnă că este bine. Este tot în stare critică. Acum se încearcă tot ce se poate, medicii încearcă să facă din imposibil posibil. În momentul acesta este tot în stare critică, nu ştim de la o zi la alta sau de la oră la alta la ce să ne mai aşteptăm. Faptul că a ieşit testul negativ la COVID-19 este un lucru bun, dar nu înseamnă că am scăpat, pentru că virusul a lăsat foarte multe sechele. Medicii fac tot ce este posibil pentru a recupera tot ce a distrus virusul, dar şi lor le este foarte greu să spună ceva, pentru că apar modificări de la o oră la alta. Fratele meu a rămas cu problemele pulmonare, dar acum are şi probleme renale", ne-a spus Carmen Rusu, sora pacientului.

 

Citit 5048 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:18

1 comentariu

 • postat de gheorghe
  Duminică, 24 Mai 2020 13:43
  209.121.229.***
  Sperante inselatoare dinspre lumea medicala...
  Nici nu e clar CE ESTE agentul Wuhan, nici nu e buna testarea pentru diagnosticare, nici nu s-a dovedit ce face plasma recoltata de la "vindecati", care ies "negativ" si dupa aia ies iar "pozitiv"...
  https://www.fort-russ.com/2020/05/covid-19-what-does-being-positive-really-mean-what-are-we-really-detecting/

  COVID-19: What Does Being Positive Really Mean? What Are We Really Detecting?
  By Dr. Sherri Tenpenny - May 21, 2020
  ...
  Testul PCR este pentru virusi DNA. Pentru asta sint testele PCR.
  SARS-CoV2 este virus RNA. Pentru asta sin alte teste, RT-PCR.
  (RT-PCR = Reverse Transcription - Polymerase Chain Reaction... )
  ...
  Daca „iesi” pozitiv:
  - pot fi anticorpi dar sa fie produsi contra altui agent de infectare
  - pot fi anticorpi dar nu e dovedit ca apara conytra agentului infectios „Wuhan”
  - pot fi anticorpi dar fara vreun simptom inseamna ca nu ai vreo infectie si nici nu vei „face” boala
  -
  Daca iesi „negativ”:
  - probabil ca nu ai fost infectat sau poti fi infecatat dar fara reactie de aparitie de anticorpi
  - posibil sa nu „faci” nici un fel de anticorpi si sa fii ifectat
  - testul de anticorpi nu poate determina daca te-ai IMBOLNAVIT de Covid 19.
  De asta, nici nu are valoare de diagnosticare!
  TESTUL ESTE INUTIL!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.