Cazuri noi și izolare nerespectată

Cazuri noi și izolare nerespectată
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, luni, încă trei rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 638.

Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 399, cu opt mai mult față de raportarea de duminică, au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale. Totodată, 85 de gălăţeni şi-au pierdut viaţa după ce s-au infectat cu COVID-19, marea lor majoritate provenind din cele două cămine de bătrâni devenite focare și plasate în carantină.

De asemenea, la nivelul judeţului, Direcția de Sănătate Publică are în monitorizare 2.416 persoane, care sunt în autoizolare la domiciliu. Numărul celor aflaţi în izolare a crescut în ultimele 24 de ore cu 70 de persoane. De asemenea, a crescut numărul celor care sunt în carantină instituţionalizată. Conform datelor oficiale, în centrele de carantină sunt în prezent internate 41 de persoane, cu șase mai multe faţă de raportarea de duminică, semn că încă sunt persoane care nu respectă măsurile de autoizolare.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi, au fost efectuate 6.941 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 62 mai multe faţă de raportarea de duminică.

Citit 3326 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.