Coronavirusul va deveni puternic în următoarele luni, avertizează OMS

Coronavirusul va deveni puternic în următoarele luni, avertizează OMS
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Milioane de oameni și-ar putea pierde viața, în cazul unui al doilea val al coronavirusului, a avertizat, vineri, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), adăugând că pandemia a evoluat, până acum, aşa cum au anticipat specialiștii organizației.

„Comparăm cu gripa spaniolă, care s-a comportat la fel precum COVID-19: a scăzut în vară şi a revenit puternic în septembrie şi octombrie, fiind responsabilă pentru 50 de milioane de decese, în timpul celui de-al doilea val”, a spus dr. Ranieri Guerra, director general adjunct al OMS, la Rai TV, din Italia.

Observaţiile lui Guerra vin în momentul în care tot mai multe ţări încep să relaxeze măsurile de restricţie introduse iniţial pentru a limita răspândirea coronavirusului, arată mediafax.ro.

Oficialii UE urmează să decidă ce state vor fi supuse restricţiilor de călătorie, după ce ţările îşi vor redeschide graniţele pentru călătoriile internaţionale. Cu rate ridicate de infecţie şi mortalitate înregistrate în SUA şi în America de Sud, este de aşteptat ca vizitatorii din aceste regiuni să fie, în continuare, supuşi restricţiilor de călătorie în Europa.

Citit 3690 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2020 13:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.