Pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean Galaţi

Pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La începutul lunii aprilie, Ministerul Sănătăţii a dat un ordin în care erau prevăzute măsurile necesare pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19. Printre modificările prevăzute în document se regăsea şi reducerea cu până la 80 la sută a internărilor programate în spitale, cum ar fi, spre exemplu, intervenţiile chirurgicale programate pentru pacienţii cronici. Spitalul Judeţean Galaţi şi-a continuat activitatea în intervalul martie - iunie, deşi a fost desemnat spital suport pentru pacienţii cu COVID-19.

În perioada martie - iunie, în Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi au fost efectuate 5.599 de internări în regim de spitalizare continuă, se arată într-un document publicat de unitatea medicală. De asemenea, în acelaşi interval de timp, au fost făcute şi 1.650 de internări în regim de spitalizare de zi. În comparaţie, în perioada similară a anului 2019, în Spitalul Judeţean au fost internaţi 9.924 de pacienţi, în regim de spitalizare continuă, şi 1.693 de internări, în regim de spitalizare de zi.

"Se poate observa faptul că unitatea noastră a diminuat numărul de internări în regim de spitalizare continuă doar cu 43,58 la sută, activitatea medicală desfăşurându-se în continuare, fără întrerupere. La capitolul spitalizare de zi, pentru secţiile Oncologie medicală şi Radioterapie, numărul de internări s-a menţinut acelaşi în toată această perioadă, iar la secţia Obstetrică-ginecologie I, numărul de internări a crescut cu 133 la sută", se arată în material.

Spitalul Judeţean Galaţi este cel mai mare din judeţ şi unul dintre cele mai mari din ţară. Unitatea medicală dispune de o serie de secţii unice în această parte a ţării, cum ar fi Chirurgia toracică, Oncologia şi Radioterapia. Astfel, spitalul se adresează şi pacienţilor din judeţele învecinate, nu doar celor din Galaţi.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la finalul anului trecut, Spitalul Judeţean dispunea de aproximativ 1.200 de paturi, aproape jumătate din paturile de spital din Galaţi.

Citit 3681 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.