Ce medici au fost numiţi la conducerea secţiilor din Spitalul Judeţean
Foto: Marian Calestru

Ce medici au fost numiţi la conducerea secţiilor din Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Într-o şedinţă desfăşurată pe 23 iunie, Comitetul director din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi a decis cine va conduce secţiile din cadrul unităţii medicale pentru următoarele şase luni. Iată ce medici au fost numiţi în funcţiile de şef de secţie, cu mandate provizorii, potrivit informaţiilor publicate de spital.

Conf. dr. Geta Mitrea este şefa secţiei Neonatologie, dr. Alexandrina Camelia Ghilic conduce secţia de Medicină internă II, în vreme ce la Chirurgie toracică şef de secţie a rămas dr. Dumitru Işfan, şef de lucrări la Facultatea de Medicină Galaţi.

Şef de secţie la Urologie a rămas dr. Ion Filip, în vreme ce la Gastroenterologie a fost numită conf. univ. dr. Gabriela Bălan. Oncologia medicală este condusă de conf. univ. dr. Laura Rebegea, iar şeful Laboratorului Radiologie-imagistică medicală este conf. dr. Nicolae Sârbu.

Cardiologia, una dintre cele mai aglomerate secţii din Spitalului Judeţean, este condusă până la sfârşitul anului de dr. Teodor Chiscăneanu. Şef lucrări dr. Adrian Beznea conduce secţia clinică Chirurgie generală I, iar dr. Carmen Chelmuş, de asemenea şef lucrări la Universitate, se află la conducerea secţiei Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă. Secţia Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice este condusă de asist. univ. dr. Zina Tiron, iar şef de secţie la Medicină internă I este dr. Venera Francisco.

Prof. dr. Dorel Firescu conduce secţia de Chirurgie generală II. La Obstetrică-ginecologie I şef de secţie este prof. dr. Alina Călin. Tot prof. dr. Alina Călin a fost desemnată şi să preia sarcinile şi atribuţiile de şef de secţie la Obstetrică-ginecologie II. Secţia de Neurologie este condusă de conf. dr. Mihaela Lungu, secţia de Oftamologie, de conf. dr. Carmen Tiutiuca, ORL-ul, de conf. dr. Doiniţa Vesa, iar la Ortopedie şi traumatologie şef de secţie a fost numit conf. dr. Alexandru Ciubară.

Dr. Corina Manole conduce secţia ATI, acolo unde sunt trataţi şi bolnavii de COVID-19 aflaţi în stare critică. Neurochirurgul Corneliu Marinescu se află la şefia secţiei Neurochirurgie, iar compartimentul Reumatologie este condus, în continuare, de dr. Mariana Pavel. La Chirurgie vasculară, şef de compartiment este dr. Iulian Mocanu, la Endocrinologie şi Geriatrie, gerontologie, dr. Marius Huţanu, iar la Centrul de Hemodializă din cadrul compartimentului de Nefrologie şefă este dr. Marilena Tetic.

Nu în ultimul rând, şeful Laboratorului Recuperare, medicină fizică şi balneologie (din incinta Băii Comunale) este dr. Teodor Anghel, şefă la Anatomie patologică este dr. Dumitra Miron, la Chirurgie orală şi maxilo-facială, conf. univ. dr. Iulia Chiscop, iar la Medicină legală, conf. dr. Iuliu Fulga.

Drept coordonator pentru compartimentul Internări - Externări a fost desemnată dr. Corina Popazu. De asemenea, de secţia exterioară de Cronici Iveşti răspunde dr. Camelia Obeadă.

Citit 11787 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.