Peste jumătate dintre pacienţii cu coronavirus au dezvoltat disfuncții ale inimii

Peste jumătate dintre pacienţii cu coronavirus au dezvoltat disfuncții ale inimii
Foto: businessinsider.com
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai bine de 50 la sută dintre pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 au dezvoltat anomalii ale funcţiilor cardiace, potrivit unui studiu efectuat de Fundaţia Britanică pentru Boli Cardiace din cadrul Universităţii Edinburgh, scrie Mediafax.

Cercetătorii Universităţii Edinburgh au studiat rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 pacienţi cu coronavirus, din 69 de ţări. În cazul a 55 la sută dintre aceștia, inclusiv al celor care aveau boli cardiace preexistente, au fost observate modificări ale modului în care funcționează inima. Într-un caz din şapte au fost observate anomalii severe.

Dintre cei 1.216 pacienţi examinaţi, 901 nu aveau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Dintre pacienţii care nu aveau boli cardiace preexistente, 46 la sută au dezvoltat anomalii, iar 13 la sută dintre disfuncţiile observate sunt severe. Modificările au fost observate prima dată la pacienţi bolnavi de Covid-19, iar cercetătorii cred că sunt cauzate de această boală.

"Se ştie că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinşi să vedem atât de mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au disfuncţii cardiace severe. Acum trebuie să înţelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile şi ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii Covid-19", a declarat profesorul Marc Dweck.

Concluziile studiului sugerează că sunt necesare examinări cardiace suplimentare în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, pentru a se stabili tratamente care să prevină apariţia disfuncţiilor cardiace pe termen lung.

Citit 3012 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.