Bani pentru controlul tuberculozei

Bani pentru controlul tuberculozei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru asigurarea de la bugetul de stat a sumelor necesare acoperirii plăţii TVA aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în cadrul Programului ROU-T-MOH "Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România". Sumele necesare se ridică la peste 500.000 de lei, a anunțat Ministerul Sănătății (MS).
"Suma aprobată se va asigura de la bugetul de stat şi va fi direcţionată către achiziţia de medicamente pentru tratamentul tuberculozei multidrogrezistente şi respectiv pentru alte bunuri necesare pentru prevenirea şi controlul tuberculozei în rândul populaţiilor vulnerabile, între care menţionăm utilizatorii de droguri. Reamintim că Ministerul Sănătăţii primeşte de la Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei peste 4,3 milioane de euro pentru implementarea mai multor măsuri care vizează controlul tuberculozei în România, dar şi achiziţia unei părţi din medicamentele utilizate în tratamentul pacienţilor cu tuberculoză multidorg rezistentă (MDR)", a  transmis MS.
România este țara europeană cu cea mai mare incidență și prevalență a tuberculozei. Boala este încă asociată cu sărăcia, dar medicii spun că pacienții provin din rândul tuturor categoriilor sociale.

Citit 1050 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.