Focare active în Șantierul Naval și la Spitalul Județean

Focare active în Șantierul Naval și la Spitalul Județean
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Numărul gălățenilor infectați cu coronavirus crește de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 49 de cazuri de infectare, numărul de teste efectuate fiind însă mai mic față de cel din ziua precedentă. De asemenea, focarul de coronavirus din Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” a crescut, în total fiind raportate 157 de îmbolnăviri printre cadrele medicale.  Mai mult, probleme sunt și la Șantierul Naval ”Damen”, unde, în decurs de 20 zile, au apărut peste 50 de cazuri.

Raportările zilnice arată că, la Galați, coronavirusul se răspândește comunitar, numărul celor infectați crescând de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică a primit 49 de rezultate pozitive la testele pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.681. Dintre cei confirmați, până acum, 910 au fost declarați vindecați și au fost externați din spitale. Alți 111 gălățeni și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu Covid-19.  

Printre cei confirmați se numără și 96 de gălățeni care lucrează pe platforma Șantierului Naval ”Damen” Galați, acolo unde, la începutul lunii erau active 41 de cazuri, alte trei fiind înregistrate la începutul lunii aprilie. La 20 de zile distanță, pe 22 iulie, datele oficiale arată că focarul s-a mărit la 96 de cazuri, fiind vorba atât de angajații Damen, cât și de angajații subcontractorilor. Vestea bună este că mai bine de jumătate dintre aceștia au fost deja declarați vindecați. ”Din aprilie și până în prezent, la Șantierul Naval Damen Galați s-a înregistrat un număr de 96 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus (inclusiv subcontractori). Dintre aceste persoane, 52 sunt vindecate. Administraţia şantierului a decis să implementeze o serie de măsuri stricte pentru a preveni apariția de noi cazuri, măsuri care se adaugă la cele deja implementate de la începutul pandemiei” ne-a explicat Corina Tuchilă, purtătorul de cuvânt al Damen Galați.

Astfel, au fost identificați și trimiși în auto-izolare contacții cazurilor confirmate, purtarea măștii este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, muncitorii lucrează în două schimburi și au la dispoziție mai multe autobuze cu care să se deplaseze spre și dinspre locul de muncă. Totodată, toate deplasările cetățenilor străini (angajați Damen, clienți sau reprezentanți ai furnizorilor) pe platforma Damen Galați au fost suspendate.

Un alt focar activ este la Spitalul Județean Galați, unde, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate încă 12 cazuri. Astfel, până acum au fost confirmate 157 de  infectări printre cadrele medicale.

Trebuie precizat că, până acum, la nivelul județului nostru, au fost efectuate 14.553 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 483 mai multe față de raportarea de luni.

Citit 5657 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.