Focar de coronavirus la Spitalul de Pediatrie

Focar de coronavirus la Spitalul de Pediatrie
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Încă 48 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și un nou focar. Cam aceasta este situația epidemiologică la nivelul județului Galați după ce, în doar 24 de ore, au fost efectuate 390 de teste pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total de infectări în județul Galați a ajuns la 1.729, iar cel al testelor la 14.943. Dintre cei infectați, 910 au fost declarați vindecați, iar 112 și-au pierdut viața, ultimul deces fiind înregistrat în ultimele 24 de ore.

Conform datelor oficiale, la Spitalul Județean sunt 166 de cadre medicale infectate, 60 dintre el fiind deja vindecate. Din păcate însă, a apărut un nou focar la o unitate medicală. De data aceasta este vorba despre Spitalul de Pediatrie ”Sf. Ioan”, unde au fost deja confirmate 12 cazuri de infectare printre cadrele medicale. Toate cadrele care au intrat în contact cu cei confirmați vor fi testate, iar o secție a fost deja închisă pentru dezinfecție terminală.  Și la această unitate medicală va fi demarată o anchetă epidemiologică, în urma căreia se vor stabili toți contacții celor infectați.

Așadar, situația epidemiologică din județul nostru nu este deloc bună, virusul răspândindu-se cu rapiditate. Tocmai de aceea, autoritățile le reamintesc gălățenilor că trebuie să respecte măsurile de protecție, să poarte mască și să evite spațiile aglomerate.

Citit 6891 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.