Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
4 comentarii

Încă 48 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și un nou focar. Cam aceasta este situația epidemiologică la nivelul județului Galați după ce, în doar 24 de ore, au fost efectuate 390 de teste pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total de infectări în județul Galați a ajuns la 1.729, iar cel al testelor la 14.943. Dintre cei infectați, 910 au fost declarați vindecați, iar 112 și-au pierdut viața, ultimul deces fiind înregistrat în ultimele 24 de ore.
Conform datelor oficiale, la Spitalul Județean sunt 166 de cadre medicale infectate, 60 dintre el fiind deja vindecate. Din păcate însă, a apărut un nou focar la o unitate medicală. De data aceasta este vorba despre Spitalul de Pediatrie ”Sf. Ioan”, unde au fost deja confirmate 12 cazuri de infectare printre cadrele medicale. Toate cadrele care au intrat în contact cu cei confirmați vor fi testate, iar o secție a fost deja închisă pentru dezinfecție terminală.  Și la această unitate medicală va fi demarată o anchetă epidemiologică, în urma căreia se vor stabili toți contacții celor infectați.
Așadar, situația epidemiologică din județul nostru nu este deloc bună, virusul răspândindu-se cu rapiditate. Tocmai de aceea, autoritățile le reamintesc gălățenilor că trebuie să respecte măsurile de protecție, să poarte mască și să evite spațiile aglomerate.

Citit 6004 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:21

4 comentarii

 • postat de Nemultumire Joi, 23 Iulie 2020 22:34 92.80.154.*** Link la comentariu
  2
  1

  Daca la spitalele de adulti s-ar putea spune ca pacientii infecteaza cadrele medicale, la Spitalul de copii se pare ca e invers: cadrele medicale infecteaza pacientii!!! Asta da, sistem de sanatate! Bravos natiune! Dati-i inainte!

  Raportează
 • postat de lucian Joi, 23 Iulie 2020 16:43 92.223.167.*** Link la comentariu
  4
  6

  Tovarase "Ursus", inca te mai crezi in comunism! Vine militia si face ordine! Ca la oi, trebuie mereu sa stea cineva cu bata in mana! Tovarase Radler, mergi si lucreaza in spital unde deja exista infectia, sa ai de a face cu iresponsabili de tot felul si vom vedea daca te mai iei de medici care sunt in prima linie impotriva virusului.
  Oare este asa greu sa pricepeti ca noi cetatenii trebuie sa fim primii care trebuie sa dam dovada de responsabilitate?

  Un indemn: tovarasi, deveniti domni!

  Raportează
 • postat de Radler Joi, 23 Iulie 2020 08:46 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  29

  Pai ...DA ....cu revenire la articolul de ieri ..cu "SPECIALISTUL" nostru care ia bani de la 5 spitale si lucreaza la DSP ......poftim SITUATIE ........am ajuns de rasul tarii ....cel mai infectat judet din tara ......
  Medici si persoane care lucreaza in sanatate ....TREZITI-VAAAAAAAAAAAA...........ar trebuii sa v-a taie toate salariile si beneficiile la cei care sunt infectati .......ma refer la cadrele medicale .......
  Ti-e frica sa te mai duci la un spital in Galati sau ..Romania .......

  Raportează
 • postat de Ursus Joi, 23 Iulie 2020 07:41 95.76.59.*** Link la comentariu
  5
  24

  Pana sa tot reaminteasca galatenilor ce trebuie sa respecte, autoritatile sa faca bine sa puna la treaba (daca sunt in stare!) institutiile din subordine cu atributii in domeniu (DSP, Politie locala etc.), ca acolo este cheia rezolvarii problemei! A pasa responsabilitatea catre cetateni, cand tu gestionezi cu rezultatele care se vad situatia din spitale (si din oras, in general) cred ca se cheama indolenta, cu care se acopera incompetenta. Galatenii - fac si ei ce pot.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.