Legătura dintre băuturile carbogazoase și decesele din cauza coronavirusului

Legătura dintre băuturile carbogazoase și decesele din cauza coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mexicul se află pe locul trei în lume ca mortalitate, iar autorităţile au descoperit un viciu pe care îl consideră vinovat pentru problemele de sănătate ale ţării: consumul excesiv de băuturi carbogazoase.

Subsecretarul pentru sănătate din Mexic, Hugo López-Gatell, a încercat să conecteze consumul de băuturi acidulate cu decesele de COVID-19, blamând zahărul pentru că a provocat obezitatea, diabetul şi hipertensiunea arterială.

"De ce avem nevoie de otravă îmbuteliată în băuturile răcoritoare? Sănătatea în Mexic ar fi foarte diferită dacă am înceta să fim înşelaţi de aceste stiluri de viaţă vândute la televizor şi auzite la radio şi pe care le vedem la reclame - ca şi cum ar fi fericirea.” citează López-Gatell.

Mexicanii beau mai multe băuturi acidulate pe cap de locuitor decât orice altă ţară - aproximativ 163 litri pe an. Companii precum Coca-Cola livrează produse în colţurile îndepărtate ale ţării - acolo unde apa potabilă este puţină, iar dozele de băuturi sunt adesea vândute la preţuri mai mici decât apa.

„Dovada este foarte clară, dar există multe interese, care au dus la acoperirea informaţiilor de către alte administraţii”, a spus subsecretarul de stat în sănătate López-Gatell, care a susţinut că dependenţa de băuturi zaharoase a dus la 40.000 de decese anual în Mexic. „Trebuie să descurajăm consumul produselor dăunătoare, astfel încât să fie mai puţine persoane nesănătoase”.

 

 

Citit 2473 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.