Focare de COVID-19 la o firmă de confecţii şi în Primăria Galați

Focare de COVID-19 la o firmă de confecţii şi în Primăria Galați
Activitatea Primăriei nu este afectată, măsurile de protecție din instituție fiind respectate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deși în ultima perioadă numărul cazurilor de infectări cu coronavirus a scăzut în județul Galați, iată că pericolul nu a trecut. Conform autorităților, în prezent, la nivelul județului nostru sunt active două focare, unul dintre ele fiind chiar în Primăria Galați. Cel de-al doilea focar a fost raportat la fabrica de confecții Invictus din Vânători, unde sunt confirmate 21 de cazuri, alte două persoane fiind suspecte. În ambele cazuri se fac anchete epidemiologice și vor fi impuse măsurile legale.

O deplasare în interes de serviciu a făcut ca mai mulți angajați ai Primăriei Galați să se infecteze cu coronavirus. Până acum au fost patru persoane confirmate pozitive, acestea făcând parte dintr-un grup de 13 persoane, care au participat la o conferință la Târgu Jiu. "Infectarea colegilor noștri nu s-a produs în cadrul instituției, ci pe parcursul deplasării acestora, în interes de serviciu, la un eveniment pentru un proiect european, în perioada 16-19 septembrie. Ceilalți colegi de birou ai celor care au fost în această delegație nu au fost contacți direcți, prin urmare activitatea continuă în condiții normale", ne-a declarat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

Direcția de Sănătate Publică a demarat imediat o anchetă epidemiologică și urmează să stabilească toți contacții persoanelor depistate pozitive. "În cazul Primăriei, am identificat până acum doar patru pozitivi, mai sunt teste în lucru, așteptăm rezultatele. Se face anchetă epidemiologică, pentru a se stabili contacții celor pozitivi și se izolează/ carantinează timp de 14 zile la domiciliu", ne-a explicat dr. Liliana Moise, directoarea Direcției de Sănătate Publică Galați.

Anchetă epidemiologică se face și la firma de confecții Invictus din Vânători, unde au fost înregistrate 21 de cazuri de infectare. "Acolo avem 21 de persoane confirmate pozitiv, doi suspecți și șase contacți, toţi angajați ai fabricii, ai persoanelor deja confirmate. Nu se va închide fabrica, asta nu intră în atribuțiunile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență", ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

Contactați telefonic, reprezentanții fabricii ne-au comunicat că aceste 21 de cazuri au fost înregistrate în ultimele zece zile. "Noi am luat toate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19 încă de la începutul stării de urgență, dar avem 135 de angajați, provenind din multe zone ale județului. Nu a fost înregistrat niciun caz grav, unele persoane sunt internate, altele în izolare la domiciliu. La nivel intern, am organizat o dezinfecție cu o firmă specializată, am făcut două rânduri de teste, achiziționate de firmă, cu tot personalul, am introdus lămpi UV cu ozon pentru dezinfecția zilnică, iar personalul a fost reinstruit cu privire la purtarea obligatorie a măștii și respectarea distanței sociale la locul de muncă și în mijloacele de transport public", ne-a declarat Eduard Nicolae, reprezentantul firmei de confecții.

A crescut alarmant numărul gălăţenilor infectaţi cu noul coronavirus. 86 de rezultate pozitive în ultimele 24 de ore [detalii]

Citit 4635 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.