A crescut alarmant numărul gălăţenilor infectaţi cu noul coronavirus. 86 de rezultate pozitive în ultimele 24 de ore

A crescut alarmant numărul gălăţenilor infectaţi cu noul coronavirus. 86 de rezultate pozitive în ultimele 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ultimele 24 de ore, a crescut alarmant numărul gălăţenilor infectaţi cu coronavirus. Conform datelor oficiale, în urma testelor efectuate pentru depistarea Covid-19, 86 de persoane au primit rezultate pozitive, cifra fiind de aproape trei ori mai mare față de cea din ziua precedentă. Astfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi informează că numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 3.966.

Printre cei confirmați se numără și un elev de clasa a XI-a de la Liceul "Emil Racoviță", acesta fiind primul caz din această unitate de învățământ.  DSP va face o anchetă epidemiologică, iar colegii elevului infectat vor face cursuri on-line în următoarele 14 zile.

Din fericire, în ultimele 24 de ore, nu a fost raportat niciun deces printre cei infectaţi cu Covid-19. Astfel, numărul pacienților care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a rămas 174.

Totodată, numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a rămas neschimbat în ultimele 24 de ore.  Astfel, cinci persoane primesc suport respirator, fiind în stare gravă după ce s-au infectat cu coronavirus. Trebuie remarcat şi faptul că, joi, în urma retestărilor, șase pacienți au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 28, ajungând astfel la 3.395.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut, în ultimele 24 de ore, cu 14, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 65 de gălățeni. A scăzut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este de 193, cu 197 mai puțin față de raportarea de miercuri.

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 36.144 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 488 mai multe față de raportarea de miercuri. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Citit 4661 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.