Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Situația epidemiologică din județul Galați nu dă semne de îmbunătățire. Alți 49 de gălățeni au primit, în ultimele 24 de ore, rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că, la nivelul județului Galați, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a ajuns la 4.577.

Din fericire, în ultimele 24 de ore, nu au fost raportate decese, astfel că numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a rămas 184.

De partea cealaltă, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 95, astfel că, din cei 4.577 de gălățeni infectați, 3.821 au fost declarați vindecați.

Totuși, numărul cazurilor active este foarte mare, respectiv 572, iar asta înseamnă că presiunea pe spitalele care tratează pacienți cu coronavirus este în continuare uriaşă. La fel de serioasă este presiunea și pe secțiile de Terapie Intensivă, unde sunt internate nouă persoane, cu două mai mult față de raportarea de miercuri. Totodată, în urma retestărilor, 14 gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov 2.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut joi cu 25, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 100 de gălățeni. A scăzut, în ultimele 24 de ore, numărul celor aflați în carantină, care a ajuns la 205, cu 30 mai puțini față de raportarea de miercuri.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 40.754 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 530 mai multe față de raportarea de miercuri, ceea ce arată că rata de infectare rămâne una destul de ridicată. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Vă reamintim că, în municipiul Galați rata de infectare a depășit 1,5 la mia de locuitori, ceea ce a impus mai multe restricții, printre care închiderea restaurantelor, cafenelelor, teatrelor și cinematografelor, precum şi a sălilor de jocuri de noroc.

Citit 4396 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 22:54

2 comentarii

 • postat de Galatean Vineri, 09 Octombrie 2020 12:24 95.76.3.*** Link la comentariu
  0
  4

  La felul cum concitadinii nostri inteleg sa respecte regulile sanitare impuse pentru protectie anti covid, asa va fi sanatatea noastra; mergeti prin mijloacele de transport in comun si veti vedea oameni de toate varstele cu masca pusa necorespunzator pe figura, aglomeratie, desi autobuzele vin la timp in statii, dar se inghesuie ca la turma.

  La fel si in zonele unde sunt reguli, piete, desi au fost semnalizate, doar un procent mic de cetateni respecta, restul, ignoranta totala...

  Eu intreb, ce fac autoritatile, de ce nu controleaza, politia locala, ce face si nu da amenzi?!!

  Dati domnilor amenzi, la marlani si toape, care nu respecta legea cu protectia anti covid, sa-i usture la buzunar, decat sa imbolnaveasca oameni nevinovati!

  Raportează
 • postat de comunismul Joi, 08 Octombrie 2020 23:21 5.13.178.*** Link la comentariu
  0
  4

  pai daca lumea este nesimtita! ce sa ii faci! ce stie lumea ce inseamna sa zaci in spitale! sa stii ca numai scapi de acolo! etc! nu porta masca! nu respecta distantarea! ce mai vrei! mai mult decat atat!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.