Numărul de infectări, dublu de la o zi la alta

Numărul de infectări, dublu de la o zi la alta
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Explozie de infectări, de la o zi la alta, în județul Galați. Numărul noilor cazuri confirmate, potrivit Direcției de Sănătate Publică, a ajuns la 72 în decurs de 24 de ore. Niciun deces nu a mai fost însă raportat, spre deosebire de weekend, când cinci gălățeni au fost înregistrați ca decedați din cauza infectării cu COVID-19.

După un weekend în care Galațiul a numărat peste 120 de noi infectări și cinci decese în decurs de 48 de ore, ziua de luni a venit cu un raport îngrijorător la numărul de noi infectări raportate în decurs de 24 de ore, 72 de cazuri au fost confirmate la testele efectuate în unitățile medicale cifra fiind dublă față de cea raportată duminică, 25 octombrie. Alte 72 de persoane au primit vestea că sunt oficial vindecate, ceea ce face la numărul total al gălățenilor care au trecut cu bine peste experiența infectării cu COVID de la începutul pandemiei să ajungă la 4.882. Numărul total al celor infectați a ajuns, în Galați, la 5.867, dintre care 203 au decedat, majoritatea pe fondul unor afecțiuni cronice preexistente. În momentul de față, 712 gălățeni sunt în carantină la domiciliu, Direcția de Sănătate Publică raportând ca izolate alte 50 de persoane precum și un număr de 236 de gălățeni în carantină instituționalizată. 

Amenzi pe bandă în zona carantinată

Zona Ivești, unde a fost dispusă instituirea carantinei pentru un întreg cartier a fost și locul unde, în weekend, au fost constatate și sancționate cele mai multe încălcări ale măsurilor privind limitarea răspândirii noului coronavirus. Jandarmii, care alături de alte forțe de ordine au fost în misiune de pază și menținere a ordinii publice la Ivești au dat peste 60 de amenzi, majoritatea pentru încălcarea normelor legale privind limitarea efectelor pandemiei. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 17.400 de lei, amenzile fiind date acelora care au încălcat măsurile individuale de protecție cât și pentru nerespectarea interdicția de a ieși din zona de carantină. Alte amenzi au fost aplicate pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare, amenințări cu acte de violență, tulburarea ordinii publice și provocarea și participarea la scandal.

Infectări între 1,5 și 3 la mie în şase localităţi

Luni, 26 octombrie 2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați a constatat că, în afara municipiului Galați, unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de persoane confirmate cu noul coronavirus este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la o mie de locuitori, mai exact 1,87 la mie, în alte cinci comune, Șendreni (1,94), Cuca (1,90), Braniștea (2,97), Vânători (1,87) și Scânteiești (1,67), acest indicator se află intervalul menționat mai sus. 

Ca atare, în aceste șase localități se aplică măsurile dispuse anterior cu privire la organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in cu participarea publicului până la 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului, iar organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este, în continuare, interzisă.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00 - 23,00, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. În fine, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului. Hotărârea a intrat în vigoare începând cu data de 26.10.2020, ora 18,00.

Totodată urmare aceleiași ședințe a CJSU Galați patru clase din patru unități de învățământ gălățene reiau începând de mâine, 27 octombrie, cursurile școlare în scenariul II (GALBEN) de funcţionare. Este vorba despre clasa a XI-a B din cadrul Colegiului National "Alexandru Ioan Cuza" din Galați, clasa a VII-a B din cadrul Școlii Gimnaziale "Elena Doamna" din Tecuci,  clasa a VI-a B din cadrul Școlii Gimnaziale "Grigore Hagiu" din Târgu Bujor și clasa a II-a B din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din comuna Matca.

Citit 6888 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.