Nou record de infectări cu COVID-19 la Galaţi. 136 de teste pozitive, în ultimele 24 de ore

Nou record de infectări cu COVID-19 la Galaţi. 136 de teste pozitive, în ultimele 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După două zile în care judeţul nu a mai bifat, oficial, niciun deces pe fondul COVID-19, iar numărul celor infectaţi s-a menţinut în jurul a 50-60 de confirmaţi, miercuri a venit cu o nouă explozie de cazuri. 136 de noi teste pozitive au fost raportate de Direcţia de Sănătate Publică, peste cifra de duminică, 1 noiembrie, când numărul gălăţenilor testaţi pozitiv în 24 de ore a fost de 134.

Aproximativ unul din trei gălăţeni testaţi în ultimele 24 de ore a ieşit pozitiv. Acesta este bilanţul nefericit, raportat miercuri, 4 noiembrie, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. Din cele 468 de teste efectuate în unităţile medicale din judeţ, de marţi până miercuri, 136 au fost pozitive, cifra fiind mai mare decât recordul de duminică, 1 noiembrie, când autorităţile sanitare raportau 134 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Oficial, nu există un focar declarat care să justifice, într-un interval atât de scurt, un număr atât de mare de bolnavi, ceea ce arată că gradul mare de contagiozitate al virusului este amplificat şi mai tare de nerespectera măsurilor. Pe de altă parte, cifra ar putea fi departe de cea reală, în condiţiile imposibilitîţii de testare a populaţiei, care nu poate afla dacă este infectată decât ori la cerere, contra cost, ori în spital, dar când simptomele infectării sunt mai mult decât evidente. În intervalul amintit, de 24 de ore, 73 de pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu Sars-Cov 2 au fost declaraţi vindecaţi, autorităţile neprimind nicio raportare privind vreun deces din această cauză.

Peste 6.600 de infectări 

În opt luni, de la începutul pandemiei, nu mai puţin de 6.635 de gălăţeni au primit vestea infectării cu noul coronavirus. Dintre cei 51.000 de oameni testaţi, 5.498 de pacienţi s-au vindecat, 215 pierzând lupta cu boala.

La acest moment, conform datelor prezentate ieri de Prefectura Galaţi, 989 de persoane se aflau în carantină la domiciliu, 34 erau în izolare, iar 223 se aflau în regim de izolare instituţionalizată.

Cu o rată de infectare de peste 2 la mia de locuitori, Galaţiul este una dintre localităţile din judeţ unde autorităţile au decis menţinerea unor măsuri de restricţie privind adunările publice şi accesul în locuri publice ori de utilitate publică. Este de aşteptat ca în municipiu, la fel ca şi în localităţile unde rata de infectare depăşeşte 1,5 la mie, să fie impusă obligativitatea purtării măştilor în toate locurile publice, atât închise, cât şi deschise. Măsura va fi adoptată şi comunicată oficial odată cu adoptarea unei decizii în acest sens, la nivel central.

Citit 3259 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.