Unul din patru gălățeni testați este pozitiv. 90 de noi infectări și trei decese din cauza COVID-19
Foto: Marian Calestru

Unul din patru gălățeni testați este pozitiv. 90 de noi infectări și trei decese din cauza COVID-19
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

90 de gălățeni au aflat, în ultimele 24 de ore, că sunt purtători ai noului coronavirus, dintr-un total de 428 de persoane testate în unitățile sanitare din județ. Trei bolnavi au decedat în intervalul amintit, iar alți 68 au fost declarați vindecați. Autoritățile au intensificat acțiunile preventive în zonele cu rată de infectare mare.

Conform datelor făcute publice de autorități, joi, 5 noiembrie, numărul gălățenilor care aflaseră în ultimele 24 de ore că sunt infectați cu Sars-Cov-2 scăzuse, față de intervalul precedent, la 90. Cifra, destul de mare, este mult mai mică decât cea raportată miercuri, 4 noiembrie, când 136 de gălățeni erau trecuți, oficial, în statisticile cu noi infectări.

Ultimele date indicau un număr de 68 de gălățeni infectați declarați oficial ca vindecați, dar și trei decese în rândul pacienților aflați în stare gravă.â

De la începutul pandemiei, în urma celor 51.428 de teste efectuate în județul Galați, au fost confirmate ca infectate 6.725 de persoane. Dintre acestea, 218 au decedat, iar 5.566 au fost declarate vindecate.

Ieri, la orele prânzului, numărul persoanelor aflate în carantină ajunsese la 1.036, al celor aflate în izolare, la 42, iar al celor aflate în regim de izolare instituționalizată, la 214.

Prevenție intensivă la Ivești

Zona carantinată de la Ivești, aflată sub măsuri restrictive de mai bine de trei săptămâni din cauza numărului foarte mare de infectări, a fost vizată, în ultimele zile, de intensificarea acțiunilor de prevenție și informare. După ce le-au dat zeci de amenzi celor care au încercat să fenteze regulile sau au făcut dosare penale, jandarmii au trecut la acțiuni de conștientizare a populației din cartierul aflat încă în carantină, până pe data de 9 noiembrie. "Campania s-a desfășurat pe ulițele și în zonele circulate, precum și în cele cinci filtre rutiere de la intrarea și respectiv ieșirea din localitate. Cetățenii au fost informați asupra necesității respectării deciziilor autorităților statului, cât și asupra importanței purtării măștii de protecție și a limitării contactului cu alte persoane, astfel încât incidența cazurilor de infectare să scadă sub pragul de 3 la mia de locuitori", a explicat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați. Reamintim că un întreg cartier din Ivești, unde incidența infectărilor era foarte mare, a fost inițial plasat sub carantină pe data de 13 octombrie, măsură care a fost prelungită printr-un ordin al Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Citit 3955 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.