Vinere neagră, în statisticile COVID. Cinci gălăţeni infectaţi au murit în ultimele 24 de ore
Foto: Marian Calestru

Vinere neagră, în statisticile COVID. Cinci gălăţeni infectaţi au murit în ultimele 24 de ore
Cinci gălăţeni infectaţi cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Ziua de vineri, 6 noiembrie 2020, a venit cu un record dramatic în rândul bolnavilor care au pierdut lupta cu noul coronavirus. Cinci pacienţi, a căror stare de sănătate s-a agravat pe fondul infectării cu Sars-Cov2, au decedat în decurs de 24 de ore. Alţi 105 gălăţeni au intrat, oficial, în rândul noilor infectaţi, ca efect al testărilor. În acest  timp, persoane din zone carantinate însă mai încearcă să "rupă" barierele şi să iasă în lume, sporind astfel riscul de răspândire a virusului.

Se agravează situaţia la nivel judeţean în privinţa numărului de decese înregistrat în ultimele ore. Cinci gălăţeni au pierdut lupta cu boala în ultimele 24 de ore, după ce, în intervalul anterior, de miercuri până joi, alţi trei pacienţi în stare gravă au decedat din aceeaşi cauză.

Noul lot de 105 infectări depistate la testările raportate de joi până vineri la prânz duce numărul îmbolnăvirilor înregistrate oficial în judeţul Galaţi de la jumătatea săptămânii la peste 200. În acest ritm, numărul total al gălăţenior confirmaţi ca purtători ai virusului de la începutul pandemiei se apropie galopant de 7.000, cifra raportată vineri de autorităţi fiind 6.830.

Conform datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică, 50 de pacienţi au scăpat cu bine, aceştia fiind declaraţi vindecaţi vineri, 6 noiembrie. În total, 223 de gălăţeni au intrat în statisticile deceselor provocate de noul coronavirus, în timp ce 5.616 au fost declaraţi vindecaţi.

Ca măsură de prevenţie, 1.109 gălăţeni erau vineri în carantină, 46 în izolare la domiciliu, iar alţi 217 în izolare instituţionalizată. De la debutul pandemiei, în Galaţi s-au efectuat 51.916 teste.

Măsuri încălcate cu inconştienţă

În timp ce autorităţile pregătesc o nouă serie de măsuri şi mai restrictive în încercarea de a stopa răspândirea virusului şi creşterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire, tocmai cei aflaţi în zone de risc fac tot posibilul să crească pericolul. Doi localnici din Iveşti, un bărbat şi o femeie, au fost prinşi de jandarmii care păzesc zona carantinată în timp ce încercau să fugă, ca să ajungă la rude. Explicaţia pe care au prezentat-o autorităţilor care le-au cerut documentele legale specificate pentru zona carantinată nu a venit însă uşor, bărbatul aflat la volan încercând să treacă cu viteză prin filtrul de jandarmi care a vrut să-l oprească. Au fost în cele din urmă opriţi de echipajul care, pus în faţa pretextului care nu constituia nicidecum o urgenţă, şi a faptului că cei doi nu aveau un document care să le permită ieşirea, i-a escortat înapoi la domiciliu şi le-a dat o amendă de 2.200 de lei. Localnicii cartierului din Iveşti care de pe 13 octombrie se află în carantină din cauză că acolo au fost raportate extrem de multe cazuri de infectare mai trebuie să se supună acestei măsuri până pe 9 noiembrie. Până atunci, zilnic, jandarmii merg pe uliţe şi îi informează pe localnici despre cum trebuie să se comporte şi ce măsuri trebuie să respecte acum, dar şi după expirarea perioadei de carantină.

Citit 4599 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.