Studiu: Unul din cinci pacienți cu COVID-19 dezvoltă tulburări mintale, în decurs de 90 de zile de la infectare

Studiu: Unul din cinci pacienți cu COVID-19 dezvoltă tulburări mintale, în decurs de 90 de zile de la infectare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Mulți pacienți vindecați de COVID-19 sunt expuși riscului de a dezvolta o tulburare psihică. Este concluzia unui studiu publicat în The Lancet Psychiatry. Cercetarea a arătat că 20 la sută dintre cei infectați cu COVID-19 sunt diagnosticați cu o tulburare de sănătate mintală, în termen de 90 de zile de la infectare, relatează Reuters.

Anxietatea, depresia și insomnia au fost cele mai frecvente probleme apărute la pacienții vindecați de COVID-19, potrivit studiului Cercetarea a mai scos la iveală riscuri semnificativ mai crescute de demență (o boalǎ care apare ca urmare a afectǎrii creierului. Ea se caracterizatǎ printr-un declin progresiv al funcţiilor mintale. Sunt afectate memoria, limbajul, intelectul, abilitǎţile sociale, reacţiile emoţionale, modul de comportare)

.„Oamenii s-au temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar descoperirile noastre arată că acest lucru este probabil”, a spus Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford. Paul Harrison a mai adăugat că medicii și oamenii de știință din întreaga lume trebuie să investigheze urgent cauzele și să identifice noi tratamente pentru bolile mintale apărute în urma COVID-19.

Studiul a analizat dosarele medicale electronice ale 69 de milioane de oameni din Statele Unite, inclusiv peste 62.000 de cazuri de coronavirus. Astfel, în trei luni de la infectare, unul din cinci supraviețuitori figurează ca având un diagnostic pentru prima dată de anxietate, depresie sau insomnie. De asemenea, studiul a arătat că persoanele cu boli mintale preexistente au fost cu 65 la sută mai predispuse la a fi depistate pozitiv cu COVID-19. Rezultatele studiului subliniază faptul că noul coronavirus poate afecta creierul și mintea, crescând riscul unei game largi de boli psihiatrice.

Citit 3261 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2020 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.