Noi carduri naționale de sănătate, distribuite în Galați

Noi carduri naționale de sănătate, distribuite în Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Numărul de carduri naționale de sănătate emise în lunile septembrie și octombrie pentru asigurații din județul Galați este de 25.229. Documentele sunt distribuite prin Compania Națională Poșta Română, direct la domiciliul asiguraților. Atunci când persoanele nu sunt găsite acasă, cardurile sunt returnate la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galați, de unde pot fi ridicate de titulari sau de împuterniciții acestora.

Cardurile naționale de sănătate din ultimele două loturi au fost tipărite pentru persoanele care au devenit asigurate pentru prima oară de la emiterea cardului, pentru persoanele care și-au pierdut calitatea de asigurat și au dobândit această calitate la data tipăririi cardurilor, dar și pentru persoanele care au împlinit vârsta majoratului și au deținut calitatea de asigurat la data emiterii cardului.

"Numărul de carduri distribuite prin Poșta Română, din ultimele două loturi, este de 8.424. Alte 2.475 de carduri au fost returnate de Poșta Română la sediul nostru. Restul de 14.330 de carduri se află în curs de distribuire", se arată într-un răspuns primit de la CJAS Galați.

Din 2014 și până în prezent, 484.397 de carduri naționale de sănătate au fost tipărite pentru asigurații din județul Galați.

Asigurat, dar fără card de sănătate emis?

În cazul în care vă aflați printre asigurații care nu au primit încă un card de sănătate sau nu au acest document emis, trebuie să știți că puteți beneficia de toate serviciile medicale prevăzute de lege fără nicio restricție. Pe baza codului numeric personal, fiecare persoană asigurată poate verifica dacă are sau nu card de sănătate emis, prin accesarea unui serviciu pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Este nevoie doar de o conexiune la internet, de cunoştinţe minime de navigare pe internet şi de cunoaşterea CNP-ului.

Pe pagina de internet a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, http://www.cnas.ro/casgl/, în partea dreaptă, la rubrica "Servicii", apăsaţi secţiunea "Verificare asigurat". În caseta care se deschide introduceţi CNP-ul şi numărul de verificare scris cu verde mai jos. Apoi apăsaţi butonul "Caută" şi sistemul vă va spune dacă sunteţi asigurat, de cât timp şi dacă aveţi card de sănătate emis. De asemenea, și medicul de familie poate verifica dacă sunteți asigurat în același mod.

Gălăţenii care nu sunt asiguraţi în sistemul public de sănătate pot beneficia de servicii medicale gratuite doar în caz de urgenţă medicală sau atunci când boala de care suferă este inclusă într-un program naţional de sănătate, precum cele de diabet sau pentru accident vascular cerebral.

Citit 7888 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2020 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.