Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Uniunea Europeană a ajuns la o înțelegere cu compania farmaceutică Moderna pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de producătorul american, a anunțat, marți, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.
Săptămâna trecută, Moderna a spus că vaccinul său experimental are o eficiență de 94,5 la sută în prevenirea COVID-19, potrivit datelor interimare din studiul clinic de fază finală. Prima companie care a arătat că vaccinul său are o eficiență de peste 90 la sută a fost Pfizer. Luni, un studiu clinic la scară largă a arătat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca împiedică apariția simptomelor bolii la 70 la sută dintre persoane. Cu toate acestea, anumite date sugerează că perfecționarea formulei ar putea mări protecția la 90 la sută.
„Sunt bucuroasă să anunț că mâine vom aproba un nou contract, pentru asigurarea altui vaccin pentru COVID-19”, a spus Ursula von der Leyen, adăugând că înțelegerea ”ne permite să cumpărăm până la 160 de milioane de doze din vaccinul produs de Moderna”.
„În momentul în care vaccinul se va dovedi într-adevăr sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp, în sistem pro-rata, în aceleași condiții”, a afirmat șefa CE, precizând că blocul comunitar a încheiat șase înțelegeri de acest tip până acum și este în discuții pentru al șaptelea.
Comisia Europeană a semnat până în prezent, în numele statelor membre ale UE, contracte pentru achiziţia vaccinurilor împotriva COVID-19 dezvoltate de companiile AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi, Pfizer/BioNTech şi CureVac.
România va primit dozele de vaccin necesare prin intermediul contractelor încheiate de executivul european.

Citit 512 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.