Galațiul a intrat în 2021 cu o scădere a îmbolnăvirilor de COVID-19
Foto: Marian Calestru

Galațiul a intrat în 2021 cu o scădere a îmbolnăvirilor de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Sărbătorile de iarnă au adus la Galați o diminuare a numărului de îmbolnăviri și, implicit, scăderea semnificativă a ratei de infectare cu noul coronavirus. Vârful de noi îmbolnăviri raportate ca urmare a testărilor făcute în ultimele cinci zile a fost atins pe 31 decembrie, dată la care au fost raportați și cei mai mulți morți de COVID într-un interval de 24 de ore, de la debutul crizei sanitare în Galați.

559 de noi infectări şi 23 de decese este bilanţul raportării făcute de autorităţile sanitare gălăţene privind evoluţia pandemiei în judeţ, în intervalul 30 decembrie 2020 - 3 ianuarie 2021. Au fost zile în care la noi nu a fost declarat niciun deces pe fondul infectării cu COVID-19, dar au fost și zile în care numărul morților a depășit media înregistrată de la debutul crizei sanitare.

Vârful, atât în ceea ce privește infectările în rândul pacienților testați prima dată, cât și al numărului de decese a fost marcat pe 31 decembrie 2020. 143 de gălățeni au apărut înainte de Revelion ca noi infectați în statisticile DSP, alături de 11 pacienți pentru care infecția cu Sars-Cov-2 s-a dovedit fatală.

Ulterior acestei date, cifrele au fost în scădere progresivă, ceea ce a făcut ca județul să se situeze, din punct de vedere al ratei de infectare, sub pragul de trei la mie.

În intervalul menționat, 830 de gălățeni infectați și internați în spitalele COVID au fost declarați oficial ca vindecați.

94 de bolnavi, din 374 de testați 

Este raportul care rezultă din bilanțul făcut public duminică, 3 ianuarie, de Prefectura Galați, pentru un interval de 24 de ore. Asta face ca numărul total al gălățenilor infectați în urma testelor efectuate de la începutul pandemiei să ajungă la 16.162, în timp ce numărul deceselor să stagneze la 428, în condițiile în care de sâmbătă până duminică la prânz nu a mai fost raportat, pentru a doua zi consecutiv, niciun pacient mort pe fondul infectării cu noul coronavirus. Tot duminică au fost înregistrate 79 de cazuri vindecate, ceea ce ridică numărul total al pacienților infectați și tratați în spitalele gălățene să ajungă la 14.369.

Duminică, 3 ianuarie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 497 de persoane, în timp ce 1.027 erau în izolare la domiciliu, iar alte 338, în izolare instituţionalizată. De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 75.215 de teste.

Citit 4725 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.