O posibilă nouă tulpină de SARS-CoV-2

O posibilă nouă tulpină de SARS-CoV-2

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

O echipă de virusologi germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, detectată la o clinică din localitatea bavareză Garmisch-Partenkirchen, potrivit televiziunii publice ARD, citate de agenţia EFE, scrie Agerpres.
Printre pacienţii şi personalul medical din această clinică au fost confirmate 73 de cazuri de COVID-19, iar în trei dintre acestea pare să fie vorba despre o variantă de coronavirus necunoscută până în prezent, dar încă nu s-a determinat dacă ea implică un risc sporit.
În Germania s-a înregistrat, în ultimele zile, o scădere a numărului cazurilor de COVID-19, dar guvernul şi autorităţile sanitare avertizează asupra unei posibile intensificări a răspândirii variantelor de coronavirus detectate în Marea Britanie şi Africa de Sud.
Controlul răspândirii noilor variante este esenţial, întrucât aceste mutaţii par să fie mai infecţioase, a declarat luni ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn. ''Se pare că ele nu sporesc gravitatea bolii. Dar infectează mult mai multe persoane. Aceasta înseamnă mai multe spitalizări şi o mai mare ocupare la ATI'', a explicat el.

Citit 1064 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2021 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.