Infanteriştii gălăţeni, în lupta anti-COVID

Infanteriştii gălăţeni, în lupta anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pandemia a reprezentat şi pentru militarii gălăţeni o provocare pentru care niciun teatru de operaţii nu i-a călit îndestul. Lupta cu noul coronavirus şi implicarea în limitarea efectelor răspândirii bolii a reprezentat pentru militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” misiunea anului trecut şi continuă să îi ţină la datorie pe cei care au jurat să îşi apere ţara chiar cu preţul vieţii.

Statistic, până în prezent, soldaţii unităţii cu multiple prezenţe în teatrele de război au îndeplinit misiuni alături de poliţişti gălăţeni, fiind prezenţi în patru puncte de pe raza judeţului, au fost la datorie şi faţă de colegii de la Frontieră. În plus, militarii de la Galaţi au fost trimişi la Ţăndărei, oraş carantinat în perioada stării de urgenţă, în scopul asigurării măsurilor specifice. Începutul campaniei naționale de vaccinare a reprezentat o nouă provocare pentru militarii gălățeni, care vin în ajutorul populaţiei în vederea programării şi consilierii pentru imunizare. Aceștia au venit în sprijinul Direcției de Sănătate Publică prin punerea în funcțiune a zece linii telefonice de tip call-center.

Zilnic, între orele 8,00-22,00, militarii răspund sutelor de apeluri din toată țara asigurând suport tehnic pentru persoanele care întâmpină dificultăți în utilizarea platformei de programare la vaccin și fac programări în funcție de numărul de locuri disponibile la nivel național, numărul programărilor ajungând chiar şi la 400 zilnic.

Citit 1269 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.