Persoanele care au avut COVID-19 pot amâna, pentru un timp, vaccinarea

Persoanele care au avut COVID-19 pot amâna, pentru un timp, vaccinarea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Odată ce vaccinarea împotriva COVID-19 a devenit disponibilă, multe persoane care au avut boala s-au întrebat dacă imunizarea mai este utilă și recomandată în cazul lor. Da, vaccinarea este recomandată și foștilor pacienți COVID-19, spune Ministerul Sănătății, cu respectarea anumitor reguli.

Persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, cel care provoacă boala COVID-19, se pot reinfecta, deși probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este destul de mică. Totuși, din  cauza riscurilor crescute pe care boala le prezintă, vaccinarea poate fi utilă și în cazul lor.

”Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta. Este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile. Așadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp.

Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea vaccinului”, arată MS, pe pagina sa oficială de Facebook.

Citit 1855 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.